Само преди няколко месеца делегация от община Костинброд участва в проект по програма “Европа на гражданите” с посещение в Унгария.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заедно с инж. Теодора Гогова- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Димитър Георгиев-Ръководител на Общински Инспекторат и г-жа Симана Марковска – представител на Югозападното Сдружение на общините посетиха областната администрация в Мишколц, Унгария.

Там те се запознаха с наша сънародничка – Д-р Мария Николаева.

Авторката на книгата “ Минало Непреминало”, Д-р Мария Николаева от седмица е в България, а днес отдели цял ден, за да посети град Костинброд.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов посрещна Д-р Мария Николаева в кабинета си. Тя от своя страна показа вече българската пораснала роза, която през март месец нашата делегация й подари за спомен. Розата се е прихванала и вече е голямо и красиво цвете.

Д-р Николаева, която до 1998 г. е била Председател на съвета на българското малцинство в Унгария, посети новостроящата се черква “Св.Св. Константин и Елена” и “Св. Мина”, площад “Иван Вазов”, площад “Тодор Спасов” и крайна спирка Шияковския манастир “Св. Архангел Михаил”, където докторката бе запозната с историята на манастира, свързана с тайния революционен комитет на Васил Левски.

Благодарим за посещението на д-р Николаева!

28805 посещения общо 1 посещения за деня
Председател на съвета на българското малцинство в Унгария посети град Костинброд