12 октомври е Денят на българската община.

На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г. делегатите  на Общото събрание  на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

 Оттогава на този ден всяка година в България се организират различни по мащаб местни и национални инициативи, чиято цел е популяризиране дейността на местната власт и стимулиране на по-активно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво.

На днешната дата в общинска администрация – Костинброд е ден на отворените врати за ученици. По двама ученика от Първо ОУ „Васил Левски“, Второ ОУ „Васил Левски“, СУ „Д-р Петър Берон“, ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, НУ „Отец Паисий“, с. Драговищица и деца от Дневен център за работа с деца на улицата ще заемат длъжности на ръководни позиции като кмет, заместник-кмет и директори на дирекции или експерти в отдели.

Честит празник, колеги!

936 посещения общо 1 посещения за деня
Честит Ден на българската община!