Новата година започна в община Костинброд с футболна среща, организирана от любители на футбола, със съдействието на ОФК”Костинброд-2012” и община Костинброд.

Традицията продължава на 1 януари да се организира приятелски мач “Женени срещу Ергени” на стадион “Бенковски” в кв. Маслово, гр. Костинброд.

Началото на тази традиция започва през далечната 1955 година. Повече от 60 години “Женени срещу Ергени” костинбродчани ритат за удоволствие на 1 януари. В приятелския мач участие взеха над 25 мъже.

Мачът завърши 3:2 за Ергените. За трета поредна година те запазват първото място! За ергените отбелязаха Боби Плешков и Венци Велинов, а за женените Георги Тодоров.

На традиционния мач на стадион “Бенковски” в кв. Маслово присъства г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет – Костинброд и много граждани – радетели на футбола и на тази утвърдена през годините традиция.

За първи път на стадион “Бенковски”, кв. Маслово мачът премина със системата за видеонаблюдение ВАР, която е монтирана на стадиона.

Традицията повелява повече от 25 години на 1 Януари в с. Петърч да се провежда футболен мач- ЖЕНЕНИ срещу ЕРГЕНИ!

Днес на стадиона в село Петърч мачът завърши наглед драматично с 5:4, но Женените през целия мач контролираха развоя на двубоя и заслужено се поздравиха с победа.

На Ергените не помогна присъствието в състава на силните футболисти Марио Стоянов, Стефан Стефанов и Ивчо Григоров!!!

В отсрещния отбор бившия вратар на отбора Румен Трайков заключи вратата и с помощта на доктора на отбора в защита единодушно избран за,, играч на мача,, не дадоха много шанс на “младежите“. Присъствието в нападение на Кр. Кръстанов (хеттрик), Петър Цветанов, кметът на село Петърч Борислав Борисов и шампионът по ръгби Митето (бирника), съвсем охладиха противника. Мачът можеше и по-рано да бъде решен но централният нападател Вълко нямаше късмет и се отличи с куп пропуски.

По трибуните също беше интересно с присъствието на ръководството на община Костинброд, начело с кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, председателят на общински съвет-Костинброд, д-р Атанас Тенев и някой бивши футболисти на клуба като Слави и Емил Гълъбови, Кирил Филчев и др.

Както винаги третото полувреме беше най-силно.

Фк “Петърч” ви желае здраве, щастие, любов и много спечелени лични битки!!!

За себе си клубът си пожелава спечелване на областното първенство!!

Честита Нова година! Бъдете здрави!!!

13952 посещения общо 1 посещения за деня
2023 година започва с традиционния футболен мач на женени срещу ергени на стадион “Бенковски”, кв. Маслово