От днес, 18 януари 2023 година, жителите на село Петърч вече могат да ползват напълно реновирана сграда, предназначена за Здравен дом.

По традиция, събитието бе съпътствано от тържествен водосвет, отслужен от Отец Желязко Симонов от храм „Св. Великомъченик Георги Победоносец“, село Петърч.

На освещаването на сградата присъстваха: г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, заместник-кметове инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет, общински съветници: г-жа Даниела Станкова, г-жа Камелия Велкова, г-н Мариян Младенов, г-жа Анелия Велева, г-н Димитър Григоров, г-жа Марияна Кръстанова, г-н Димитър Найденов и г-н Валентин Делчев, г-жа Валя Иванова- секретар на общинска администрация, г-жа Анита Кръстанова – главен счетоводител на община Костинброд, д-р Стаменова- практикуващ лекар в Здравен дом- Петърч, г-жа Василка Владимирова – директор на ДГ “Виолина“, г-жа Нели Спасова – директор на ОУ „Отец Паисий“, село Петърч, г-жа Силвия Миланова – секретар на НЧ “Нов живот“, кметове на населени места, директори на дирекции, служители на общинска администрация и жители на село Петърч.

След водосвета кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов, поздрави всички присъстващи и подчерта, че още едно обещание към жителите на най-голямото селото в община Костинброд бе спазено в трудното време, в което живеем, общинска администрация успя да отдели средства за реновирането на Здравния дом в село Петърч.

Това е третата реновирана сграда на Здравен дом в община Костинброд. През 2022 година се реновираха Здравния дом в село Опицвет и Здравния дом в село Драговищица.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заяви:

„Честит празник! Честит Атанасовден! Първо искам да изкажа благодарност към целия общински съвет. За пореден път доказаха, че по важните въпроси се вземат единодушно решения.

Ще направя кратка равносметка за изминалите три години. От 2019 до сега преживяхме ковид епидемия, множество избори, правителство, което дълго време не работеше, военни конфликти в близост до страната ни и инфлация. И въпреки това ние успяхме да реновираме три сгради, предназначени за Здравен дом, а именно в село Петърч, село Опицвет и село Драговищица.

В село Петърч успяхме да реализираме един от най-големите проекти за водопровод, с нови сондажи и помпена станция. А в момента общинска администрация работи по проект за нова канализация и пречиствателна станция за отпадни води на селото. Освен подземна инфраструктура, изградихме и надземна такава. Напълно бе реконструиран пътят от гара Петърч до селото. В последната половин година община Костинброд успя да се пребори за всички пътни връзки с бъдещата магистрала „Европа“.

Да не пропусна да спомена и за големия ремонт, който се реализира в Детска градина „Виолина“ с нов покрив, топла връзка и нова яслена група. Направихме проект за ОУ „Отец Паисий“ като предстои да се преборим за неговото реализиране.

Вече е готова и новата подпорна стена в село Петърч, за която минало правителство ни спря финансирането и въпреки това ние я направихме! През настоящата година, освен Здравния дом, ще обновим настилката на спортното игрище и ще се работи по подобряването на инфраструктурата на селото.

Всичко това е за село Петърч! Благодарение на работата на общинска администрация, на кмета г-н Борислав Борисов и на целия общински съвет!

Честита придобивка! Бъдете здрави!“

Д-р Атанас Тенев – Председател на Общински съвет-Костинброд допълни, че в момента се ремонтира вторият етаж на поликлиниката в град Костинброд. Очаква се през тази година там да се отвори съвременен диагностичен център, разполагащ с рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат. На същия етаж ще се отворят кабинети за специализирана медицинска помощ. За тази цел община Костинброд и общински съвет- Костинброд са осигурили необходимото финансиране.

Така поликлиниката в град Костинброд през 2023 г. ще разполага с различни специалисти, като на първия етаж са личните лекари, Спешна медицинска помощ и аптека, на втория етаж медицински център с рентген и четвъртият етаж – социални центрове: Център за социална рехабилитация и интеграция, Патронажна грижа и дирекция “Социално подпомагане”.

Преди:

Сега:

2296 посещения общо 2 посещения за деня
На Атанасовден се освети реновираната сграда на Здравния дом в село Петърч.