Церемония по връчване на почетен знак за заслуги за постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения се състоя днес, 25.01.23г. в НЧ „Иван Вазов-1947“, в гр. Костинброд.

Поканени да присъстват бяха Главен комисар Александър Джартов- Директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – МВР“ /ГДПБЗН/, комисар Георги Иванов – Директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София /РДПБЗН – София/, Старши комисар Живко Коцев- Директор на областна дирекция на МВР– София /ОДМВР/, Главен инспектор Никола Стоичков- Началник районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението – Костинброд /РСПБЗН/, Главен инспектор Георги Калайджиев- Началник на районно управление Костинброд /РУ на МВР-Костинброд/ и екипите, работили и изпълнявали служебните си задължения в деня на инцидента.

На церемонията, състояла се преди сесията на общински съвет – Костинброд, присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет- Костинброд, всички общински съветници, зам.-кметовете на община Костинброд, инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов, който бе модератор на церемонията.

В залата присъстваха още кметове и кметски наместници, директори на социални центрове и служители на общинска администрация-Костинброд.

Почетен знак на община Костинброд за заслуги, утвърден от Общински съвет-Костинброд и почетна грамота се връчи от г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд.

Този почетен знак на община Костинброд за заслуги е за проявения героизъм и смелост, за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения на всички служители на реда и безопасността на населението.

Изказвам благодарност за положените усилия за гарантиране на спокойствието и сигурността на гражданите в момент на инцидент, а именно тежкото пътнотранспортно произшествие на цистерна с дизелово гориво, случило се на 21 януари в 16:15 часа на Ломско шосе, гр Костинброд.“, заяви кметът на община Костинброд и връчи почетния знак на община Костинброд, и грамота на началника на РСПБЗН-Костинброд.

Този почетен знак е за цялата работа през годините. Аз лично искам да поздравя всички колеги, който са били преди мен и на дежурната смяна, която овладя пожара в деня на инцидента.“, заяви Главен инспектор Никола Стоичков.

От сцената се изказа и Главен комисар Александър Джартов- Директор на ГДПБЗН: „За мен е голямо удоволствие да присъствам на днешното събитие. Използвам възможността да благодаря на колегите, които са били дежурна смяна. Благодаря за високия професионализъм и правилните действия.“

Почетен знак на община Костинброд се връчи на комисар Георги Иванов – Директор на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София /РДПБЗН – София/, който ръководи операцията на място.

От РУ на МВР- Костинброд се изказа Главен инспектор Георги Калайджиев- Началник РУ на МВР-Костинброд: „На 21 януари служителите на реда се отзоваха на третата минута на пътнотранспортното произшествие. За пореден път всички колеги доказаха висок професионализъм. Благодаря им!“

Благодарност и признателност поднесе Старши комисар Живко Коцев- Директор ОДМВР-София: „Признавам, че тази почетна грамота е един сериозен ангажимент! За мен кризисният инцидент от събота, 21.01.23г., е безпощадно предизвикателство към професионалните ни умения и към труда, който полагаме всеки ден. Правилно приложените системи за действия при кризи предотвратиха настъпването на човешки жертви. Благодаря на целия екип, който се е отзовал и реагирал правилно. Вие сте истинските герои! А в днешните условия, в който живеем се нуждаем от такива като вас!“

Кметът на община Костинброд завърши церемонията с думите, че целия общински съвет единодушно гласуваха средства за обследването на двете сгради на пожарната и полицията за енергийна ефективност. „Ще подготвим документите за проекти, ще кандидатстваме и ще спечелим финансиране! Полицията и пожарната ще станат едни модерни и европейски сгради!“.

От името на Община Костинброд благодарим за всеотдайната работа на служителите на пожарната безопасност и защита на населението, и на районното управление на полицията! Пожелаваме здраве и все така професионално и самоотвержено да изпълняват своите задължения.

 

9345 посещения общо 1 посещения за деня
Почетен знак за заслуги на община Костинброд се връчи на огнеборците от РСПБЗН- КОСТИНБРОД и полицаите от РУ на МВР- КОСТИНБРОД за всеотдайност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения на 21.01.23г., по време на тежък пътнотранспортен инцидент в град Костинброд