След близо 20 години в частни ръце и разпродадена на различни собственици, постепенно сградата на Поликлиниката се връща в активите на община Костинброд!

Въпреки трудностите общинското ръководство успя да задели средства и закупи втория етаж на сградата! Благодарение на единодушните решения на общински съвет-Костинброд, община Костинброд осигури и средства за ремонт на помещенията, и закупуване на медицинска техника от най-ново поколение!

Очаква се през тази година там да се отвори съвременен диагностичен център, разполагащ с рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат. На същия етаж ще се отворят кабинети за специализирана медицинска помощ.

По време на огледа и срещата с фирмата изпълнител бяха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, инж. Габриела Трайкова, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов- зам.-кметове на община Костинброд, д-р Атанас Тенев-председател на Общински съвет-Костинброд, лекари и медицински сестри от „Авицена“ ООД. На срещата присъства и д-р Розалина Чобанова – директор на РЗИ Софийска област. Д-р Чобанова заяви, че община Костинброд е единствената община в областта, която инвестира средства в доболничната помощ.

С полаганите усилия от община Костинброд се очаква Поликлиниката в град Костинброд през 2023 г. да разполага с различни специалисти, които до момента липсват, за да бъдат удовлетворени медицинските нужди на гражданите.

Като цяло сградата се оформя по следният начин:

На първия етаж са личните лекари, Спешна медицинска помощ и аптека, на втория етаж медицински център с рентген  и център за физиотерапия и рехабилитация и четвъртият етаж – социални центрове: Център за социална рехабилитация и интеграция, Патронажна грижа и дирекция “Социално подпомагане”.

Община Костинброд ще продължи разговорите относно третия етаж на Поликлиниката за да бъде възможно и реализирането на проект за енергийна ефективност на цялата сграда!

7751 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, 25.01.2023 година се даде начало на ремонтните дейности на втория етаж на Поликлиниката и създаването на модерен медицински център от община Костинброд!