На 15 февруари Сърбия празнува своя национален празник, който носи името Ден на държавността.

На тази дата през 1835 г. е приета първата конституция на Сърбия. Денят е обявен за Ден на държавността на 10 юли 2001 г.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заедно с д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет – Костинброд и инж. Теодора Гогова, зам. кмет на община Костинброд посетиха Посолството на Република Сърбия в гр. София по покана на Посланика на Република Сърбия в Република България, доц. Д-р Желко Йович.

Негово превъзходителство е добър приятел на община Костинброд. Посланик Йович е посещавал не веднъж община Костинброд.

Последната визита бе заедно с Президента на Република Сърбия, Александър Вучич, когато на 1 февруари даде началото на строителните дейности по изграждането на междусистемна газова връзка “България-Сърбия” в село Голяновци, община Костинброд.

Община Костинброд има подписан Меморандум за разбирателство за Трансгранично сътрудничество между сръбските и българските общини в граничния район на Нишава. И много реализирани проекти по трансгранично сътрудничество, с подкрепата на Н. Пр. Желко Йович.

Община Костинброд поздравява съседна Сърбия по случай Националния им празник!

И изключително благодари за поканата на Н. Пр. доц. Д-р Желко Йович!

3146 посещения общо 2 посещения за деня
Делегация от община Костинброд присъства на честването на Националния празник на Република Сърбия в Посолството в град София.