Всяка година се провежда литературната викторина „В света на приказките“. Тазгодишната тема беше върху творчеството на Ран Босилек.

В читалищната инициатива участват ученици от втори до четвърти клас от I ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, II ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч и НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица.

Викторината през годините се е превърна в голямо забавление за участниците и завършва с раздаването на подаръци. Тазгодишната викторина премина на три етапа:

– Въпроси по приказките на Ран Босилек;

– Конкурс за рисунка по приказките на Ран Босилек;

– Драматургия по приказките на Ран Босилек.

Секретарите на читалищата в НЧ „Иван Вазов-1947“, НЧ „Заря – 1914“ и НЧ „Кирил и Методий- 1890“ подариха на всяко училище, участващо във викторината, грамота за участие, книги и пособия за рисуване.

Жури на днешната викторина бяха г-жа Русанка Колева – организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов-1947“, г-жа Бистра Боянова – ПР на община Костинброд и г-жа Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, която поздрави децата и техните учители за старанието, което са положили.

Приказките са измислица, но в тях са заложени човешки ценности, преживявания, преминаване през трудни периоди, търсене на решения и изход от различни ситуации, борба между доброто и злото.

Поздравления за всички деца и ръководители, взели участие в днешната викторина “В света на приказките”, състояла се в НЧ”Заря-1914”, кв. Маслово, гр. Костинброд.

6670 посещения общо 1 посещения за деня
Литературна викторина „В света на приказките“