На 25 май, ден след Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, пред препълнения салон в НЧ „Иван Вазов-1947“ възпитаниците на СУ „Д-р Петър Берон“ представиха своята програма.
Програмата включваше театрални скечове, песни, танци от настоящи и бивши възпитаници на училището.
На концерта присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-жа Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието София регион, г-н Александър Ненов – зам.- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет –Костинброд, г-н Димитър Григоров – общински съветник, г-н Александър Евтимов – Директор на СУ „Д-р Петър Берон“, директори на други учебни заведения от територията на община Костинброд, родители, учители, бивши ученици и гости на най-голямото ни средно училище в община Костинброд.
В края на концерта бяха раздадени плакети с признателност на бивши или дългогодишни учители от директора на Средното училище, г-н Александър Евтимов.
Поздравителен адрес бе поднесен от г-жа Росица Иванова- Началник на РУО. Тя поздрави учителите и изтъкна огромния принос от страна на общината за развитието на училищата и детските градини на нейна територия.
„Горди сме, че община Костинброд може да се похвали с отлични ученици – деца, които постигат национални и международни успехи и благодарим на учителите и на техните родители, че влагат всички усилия в името на доброто им бъдеще.
Честит патронен празник!“, заяви кметът на община Костинброд.
Г-н Трайко Младенов допълни, че са отпуснати средства, след единодушно решение от общински съвет, за започване на изграждане на паметник на патрона на училището – д-р Петър Берон. Паметникът ще бъде готов за 15 септември – първият учебен ден!
6023 посещения общо 1 посещения за деня
С двучасов концерт премина патрония празник на СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд