При хубаво време, пред няколко стотин фена дошли да подкрепят в последния и то домакински мач от първенството костинбродския отбор, ОФК Костинброд надигра с 3:2 отбора на Сливнишки герой в Регионалното дерби на кръга.

Костинбродчани достигнаха до трите точки с обрат от 0:2. Попаденията за сливничани реализираха Василйе Миланович в 43-та минута и Йордан Попов в 50-та минута. За домакините точни бяха Мартин Вълчинов в 51-та, Георги Илиев в 73-та и Теодор Милошев в 82-та минута. Срещата бе изгледана от д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет- Костинброд.

Домакините започнаха уверено срещата и бяха близо до откривате на резултата в 27-та минута, когато Теодор Милошев затрудни стража на гостите Янко Димитров с изстрел от дистанция. В 39-та минута изстрел на футболист в оранжево срещна страничната греда на вратата пазена от Валентин Галев. Така се стигна до 43-та минута, когато след топовен изстрел от пряк свободен удар на Василйе Миланович, Героя излезе напред в резултата.

Второто полувреме започна кошмарно за домакините. След изритана топка, Борис Кръстев не се ориентира правилно и позволи на Йордан Попов да излезе очи в очи с Галев и да удвои резултата. Още в следващата атака костинбродчани намалиха резултата. Изстрел на Мартин Вълчинов срещна ръката на Людмил Атанасов и главният съдия отсъди наказателен удар. Зад топката застана Вълчинов, който прати стража на гостите в грешния ъгъл и върна ОФК в мача. Костинбродчани продължиха настоятелно да търсят попадение и бяха близо в 62-та минута, но Янко Димитров отрази изстрел от дистанция на капитана Стефан Методиев.

Костинбродчани стигнаха до изравняване на резултата, след като в 73-та минута, неразбирателство в защитата на гостите позволи на Георги Илиев с топовен изстрел да матира стража Димитров. Драмата бе пълна до края на двубоя, след като в 82-минута, Теодор Милошев засече отлично центриране на Мартин Вълчинов и донесе трите точки за нашите момчета.

6264 посещения общо 1 посещения за деня
ОФК Костинброд с драматична победа над Сливнишки герой в последния мач от първенството. След невероятен обрат нашите момчета победиха в регионалното дерби.