В големия салон на НЧ “ Георги С. Раковски -1928”, водени от своите учители, възпитаниците на училището в Драговищица представиха над един час изключително емоционална програма, по-случай края на учебната година!
От най-малките до най-големите всички ученици се бяха подготвили с песни, танци и театрални постановки. Присъстващите родители и гости на тържеството останаха възхитени от изключителната подготовка на децата и прекрасните им изпълнения на сцена!
Специални гости на събитието бяха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, зам.кметът г-н Александър Ненов , кметът на село Драговищица, г-жа Албена Виденова, г-н Иван Иванов- общински съветник от Драговищица, г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС “Свети Георги Победоносец”, град Костинброд, г-н Александър Евтимов- директор на СУ “Д-р Петър Берон”, град Костинброд, директори на институции и учители.
След финалните изпълнения на децата на сцената беше поканена г-жа Юлияна Лозанова- директор на НУ “Отец Паисий” с. Драговищица, която раздаде книжки и грамоти на всички деца и специални награди на техните учители.
От своя страна г-жа Лозанова покани на сцената и кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов.
В своето слово кметът на общината спомена всички онези трудни моменти, през които преминаха ръководството на общината и ръководството на училището, и всички борби да се запази тази свята за драговищенци институция! Г-н Младенов подчерта, че няма да допусне затваряне на училището, а напротив тепърва ще се развива и обновява образователната инфраструктура!
“Самият факт, че в залата присъстват директорите на най-големите училища на територията на общината показва уважението към вас като директор, вашият екип и нивото на образование, което давате в най-малкото училище на територията на общината. Най-големите и най-малките заедно – това е моделът за успешно сътрудничество и приемственост на учениците” , заяви кметът на общината.
Поздрав към учениците и техните учители отправи и кметът на село Драговищица, г-жа Албена Виденова.
Честит празник на децата от НУ “Отец Паисий”, с. Драговищица.
Община Костинброд им желае щастливо лято, изпълнено с много игри и усмивки!
3949 посещения общо 3 посещения за деня
Децата от Начално Училище “Отец Паисий”, с. Драговищица, вдъхновени от знание и наука споделиха своите вълшебни мигове!