На 5 юни в големия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд се състоя едно вълнуващо събитие.

Един изключителен актьор, адвокат и общественик ни предложи едно незабравимо изживяване в света на изкуството и културата.

Адвокат Георги Янев направи своя дебют на сцена след много години и изигра монолога „Жълта фланелка“. По негово желание дрескодът бе жълт цвят като всички гости се бяха постарали да спазят неговото желание.

Община Костинброд може да се похвали с невероятния местен театър „Цветан Станков“, които се възражда след дълги години и съвсем скоро очакваме още много постановки. Нашият местен театър е известен със своите впечатляващи постановки и невероятни актьорски изяви. Не веднъж актьори от община Костинброд са печелили награди от Фестивали на любителските театри.

Театралните постановки са истинско изкушение за любителите на изкуството и представляват възможност да се потопите в различни светове, да се насладите на изключителни творби и да се срещнете с удивителни артисти,  особено когато на сцена играе познат, близък или роднина.

Адвокат Янев след своята Предпремиера с поканени зрители, ще представи своя монолог в град Нова Загора, който ще бъде домакин на Национален фестивал на любителските театри.

По време на постановката помоли своята дъщеря Алекс след представлението да пусне балон в небето в памет на всички актьори от община Костинброд, гледащи ни от небето и допринесли за театър “Цветан Станков”. А за финал хвърли в публиката няколко жълти фланелки.

Нова Загора за тринадесети път ще бъде домакин на Националния фестивал на любителските театри от 6 до 9 юни. Днес е официалното откриване в Читалищен театър при Народно читалище „Диньо П. Сивков – 1870”.

Програмата през четирите фестивални дни включва деветнадесет представления на петнадесет театрални формации от Костинброд, Нова Загора, Кортен, Раднево, Гълъбово, Любимец, Харманли, Искрец, Самоводене, Каспичан, Исперих, Дебелец и Козаревец.

Пожелаваме успех на нашите актьори от театър “Цветан Станков“ и на адв. Георги Янев.

На предпремиерата присъстваха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, общински съветници г-жа Камелия Велкова, г-н Мариян Младенов и г-н Димитър Григоров, общински служители, видни общественици, приятели и близки на адв. Янев.

Община Костинброд подпомага постановка на театър „Цветан Станков“, която ще бъде играна в НЧ „Иван Вазов-1947“ през септември месец, по време на празниците на града. А до тогава пожелаваме успех в Нова Загора! Заедно към новите сцени!

3776 посещения общо 1 посещения за деня
Ново начало: Възраждане на местния театър