Във фокуса на спортните фенове по цяла Европа и по света, се издига младият боксьор, който не спира с успехи и изкачване към върха на спорта. Това вълнуващо постижение заслужава внимание, тъй като подчертава растежа на нови таланти и предвещава бляскаво бъдеще за един млад българин, родом от град Костинброд.

Рами Киуан и в момента живее в град Костинброд, макар че все по-рядко се връща в града, поради Световните и Европейски първенства, на които участва.

Той успя само през последната година да постигне категорични победи на Световното първенство по бокс в столицата на Узбекистан- Ташкент. В категория до 75 килограма националът ни се представи много убедително и взе категоричен успех с 5:0 над Тухамет Бабайев от Туркменистан.

Под наставленията на Жоел Арате и Александър Александров Киуан показа красива игра, с много движение по ринга, като във втория и третия рунд изпрати съперника си в нокдаун.

Макар и Рами Киуан да отстъпи в 1/4-финалите на Световното първенство по бокс в Ташкент, на категория до 75 килограма, той остава в историята като участник, представил се впечатляващо.

Рами се боксира със самочувствие и спокойствие, за да продължи към следващия етап на шампионатите.

Боксьорът ни постигна и впечатляваща победа в първия си мач на Европейските игри в Краков. В категория до 71 килограма националът ни не остави шанс на нидерландеца Тони Яс. Той се поздрави с категоричен успех с 5:0 гласа.

Рами изигра много силен мач, в който диктуваше темпото и с много чисти и премерени удари не даде възможност на противника си дори да помисли, че може да постигне нещо повече.

Постиженията на нашия боксьор са не само повод за радост и гордост за всички нас, жители на община Костинброд, но и за България.

Той представлява ново поколение боксьори, които ще носят знамето на България в бъдеще и които вече заслужено заемат своето място на спортната сцена.

Благодарим ти Рами, че отдели от ценното си време да покажеш медалите си и да разкажеш за спортните си постижения.

Община Костинброд се гордее с теб и ти пожелава блестящо бъдеще и още много успехи. И най-важното е да постигнеш своето удовлетворение и никога да не забравяш откъде си тръгнал.

1334 посещения общо 4 посещения за деня
Младата звезда на бокса Рами Киуан се изкачва към върха на спорта!