След като през месец март 2023 година общината беше една от 26-те общини в България, които получиха чисто нов училищен автобус от Министерството на образованието и науката, днес общината получи още един нов училищен автобус от МОН.

По време на церемонията на 22 март 2023 година за откриване на напълно реновираната сграда на Второ ОУ „Васил Левски” в кв. Шияковци г-н Трайко Младенов, кмет на община Костинброд, връчи ключовете за чисто нов училищен автобус на директора на Второ ОУ „Васил Левски“ г-жа Красимира Манова. На тържеството присъства г-н Младен Маринов- депутат от Софийска област в Четиридесет и деветото Народно събрание.

По време на откриването той пое ангажимент община Костинброд да получи още един автобус. Това вече е факт.

Така община Костинброд вече разполага с два чисто нови училищни автобуси, с които да осигури ежедневния превоз на учениците през предстоящата учебна година. Желанието на община Костинброд е специализираният транспорт за децата и учениците да бъде осигурен от общинското дружество „Общински превози-Костинброд“, което от началото на м. август тази година осъществява и обществения транспорт на пътници.

Община Костинброд изказва благодарност към Министерство на образованието и науката и към г-н Младен Маринов, депутат от Четиридесет и деветото Народно събрание, за това, че благодарение на тях осигуряваме безопасен и комфортен транспорт на учениците на територията на община Костинброд.

9533 посещения общо 2 посещения за деня
❗️Община Костинброд получи още един нов училищен автобус от Министерство на образованието и науката