🚹 12 септември
🕗 19:00 часа
🇧🇬 НЧ “Иван Вазов-1947”- голям салон

Театър „Цветан Станков” започва своето съществуване през 1996 година, след като петима любители актьори решават да възобновят традициите на самодейния театър в Костинброд, прекъснати през 1982 година.

Първата пиеса излиза с премиера на 3 май 1997 година със спектакъла „Приказка за калпаците” от Панчо Панчев.

Театърът започва да се представя с името „Съвремие”, поради преимуществено съвременните български загалавия, с които работи.

През 2009 година, след внезапната кончина на най-награждавания си и харизматичен актьор дотогава, театърът започва да носи неговото име Цветан Станков.

През двадесет и седемгодишното си съществуване театърът има реализирани 52 постановки, които освен на родна сцена, са представяни на фестивалите в градовете Тополовград, Лом, Свищов, Самоков, Каварна, Нова Загора, Белене, Асеновград и Трявна.

От тези фестивали театър „Цветан Станков” се е връщал с множество награди, персонални и колективни.
От тях- 64 първи места, 5 втори места, 3 трети места, 3 Специални награди и 7 големи награди на фестивалите, 3 награди за най-добра режисура.

Това отрежда на театъра на Костинброд почетното място на най-награждавания любителски театър в цялата история на българското любителско театрално творчество.

Най-награждаваните спектакли са три от пиесите на големия български драматург Стефан Цанев – „Животът са две жени”, „Другата смърт на Жана Д ` Арк” и „Деца на Света”.

През годините с театъра се работили режисьорите Христо Попов, Любомир Фърков, Ваня Паликопова и Милослав Милославов.

Най-награждаваният актьор в историята на театъра до днес е Стефан Милков. Неговите превъплъщения в почти всички пиеси винаги биват награждавани с призовете за „Най-добра мъжка роля”.

Стефан Милков е голямата гордост на Театър Цветан Станков. Освен,че той вече е професионален актьор, отскоро е и директор на Драматичен театър „Драгомир Асенов” гр.Монтана.

Традиция през годините беше театърът да прадставя по няколко спектакли годишно.

За съжаление през периода на пандемията няколко пиеси, по които актьорите започваха работа не успяват да се реализират.

През тази година на 29 юни беше представена последната завършена пиеса – „ Адът – Това съм аз” от Стефан Цанев.

На 12 септември в програмата на празниците на Община Костинброд , театър „Цветан Станков” ще представи най-новата си постановка „Бъркотии в хотел Уестминстър” от Рей Куни с режисьор Милослав Милославов, финансирана от Община Костинброд!

Очакваме Ви!
Билети в касата на НЧ “Иван Вазов-1947”. Нека подкрепим нашия театър и актьорите в постановката “Бъркотии в хотел Уестминстър”.

2779 посещения общо 1 посещения за деня
Заповядайте на постановката “Бъркотии в хотел Уестминстър”, изиграна от театър “Цветан Станков”- гр. Костинброд.