Село Петърч от няколко години може да се нарече не само „Столица на зелето“, а и мястото в България с една от най-добрите изложби на Българско Овчарско куче!

По традиция на днешния ден в селото се провежда киноложка изложба на кучетата от породата.

Изложбата на Българското овчарско куче е посветена на един от основателите и най-голям любител на породата Българско овчарско куче- Любо Бояджиев. Ръководството на село Петърч и организаторите от МАБОК и Национална организация Каракачанско куче посветиха днешната изложба на Любо Бояджиев – кинолог и радетел на каузата “Българско овчарско куче”.

На дванадесетата изложба в село Петърч кучетата се оценяват от професионално жури. В присъствието на представителното жури с български и чуждестранни международни съдии се оценяваха породистите качества на кучетата, чиито собственици са от цялата страна.

Преди оценяването на “най-добрият приятел на човека”, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч и г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поздравиха присъстващите на стадиона в село Петърч. От организаторите им бе връчен плакет за принос за подкрепа на българщината и благодарствен плакет за подкрепата при популяризирането и развитието на породата Българско овчарско куче.

На събитието присъстваха г-н Младен Маринов – Народен представител от 49-то Народно събрание, г-н Юлиян Леков – Областен управител на Софийска област, г-н Зоран Джуров- Председател на общински съвет в Цариброд, Република Сърбия, д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет- Костинброд, представители на Международната асоциация на Българско Овчарско куче – МАБОК, представители на Националната организация Каракачанско куче, жители и гости на село Петърч.

851 посещения общо 2 посещения за деня
Традиционната Киноложка изложба в село Петърч се проведе за дванадесети път на 6 септември. И тази година изложбата е посветена изцяло на породата Българско овчарско куче.