Детската градина дели една сграда с началното училище „Отец Паисий“. Така училищната сграда става естествено място за един общ възпитателно-образователен комплекс.

Новите детски площадки са поставени в задната част на двора на детското заведение. Съоръженията са проектирани с високи стандарти за безопасност. Те включват разнообразни игри и атракции, които са подходящи за деца на различни възрасти.

Присъстващи на събитието бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд в ресор Образование, г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч и г-н симеон Спасов- кмет на село Голяновци, г-н Иван Иванов- общински съветник, г-жа Юлияна Лозанова- директор на НУ „Отец Паисий“, служители на общинска администрация и жители на село Драговищица.

Директорът г-жа Румяна Аврамова и възпитателите от детската градина бяха подготвили своите деца със стих за есента, погача и украса на целия двор на детската градина. Г-жа Аврамова отправи специални благодарности към ръководството на община Костинброд, за спазеното обещание и инвестирането в бъдещето на село Драговищица и неговите най-малки жители. „С тяхната подкрепа и финансиране, нашата детска градина става все по-добро място за развитие и растеж на децата ни.“.

Кметът на община Костинброд заяви:

„Най-важното за едно населено място, каквото е село Драговищица са децата! Те са нашето бъдеще! За селото мога да кажа, че ще продължаваме да надграждаме направеното. Само през последните години в селото се реновира здравния дом, обособи се стаи за пенсионерски клуб, поставиха се нови детски площадки, частично се смени водопровода. Предстои завършване на строителните дейности и в двора на Началното училище „Отец Паисий“. Там в момента се изгражда футболно игрище с изкуствена настилка, а на следващ етап ще бъде изградено баскетболно игрище и лекоатлетическа писта. В момента се изграждат нови съблекални на Футболен клуб „Спортист“, и предстои облагородяване на терена около тях. И всичко това за жителите на селото! Чака ни още работа! Няма да спираме!„
Кметът на село Драговищица, г-жа Албена Виденова поздрави ръководството на детската градина и заяви, че радостта в лицата на децата са най-важното нещо днес!
Отец Николай отслужи водосвет за здраве на децата и се раздаде вкусна питка.
Прекрасната детска градина е с невероятни възпитатели и отдадената в работата си директорка! Само преди една година се откри нов корпус, предназначен за ясла в ДГ „Детелина“.
Кметът на община Костинброд обеща пред ръководството на детската градина облагородяване на двора зад сградата на ДГ „Детелина“ и поставяне на детски площадки. Само след една година обещанието е спазено и всичко казано тогава се случи. Работата в двора на детската градина ще продължи и в следващата година! До новите детски площадки ще бъде изградена площадка за пътна безопасност, както и беседки, където децата да се събират и играят.

Честити нови придобивки! Нека тези площадки станат място на веселие и смях за всички деца от ДГ „Детелина“.

1031 посещения общо 1 посещения за деня
Днес, в двора на Детска градина „Детелина“, село Драговищица се осветиха нови детски площадки