За осма поредна година на територията на община Костинброд се проведе спортният турнир “Силата, красотата, бързината и мисълта”.

Турнирът се организира съвместно с община Костинброд и Общински спортен Клуб по борба “Белица – Костинброд“, с негов председател г-н Борислав Здравков.

Спортната надпревара се проведе на стадион “Белица” от 10:00ч. Водещ в спортната надпревара беше Иво Райчев от Дарик радио, а клубът по класическата борба ”Белица” гр. Костинброд се съревноваваше с „Марек – Дупница“, „Септември-София“, „Златица“ и „Славия – София“.

Присъстващите имаха възможността да се включат в игри на шахмат. По време на турнира се изигра партия шах между кмета на община Костинброд, г-н Трайко Младенов и световния шампион и олимпийски шампион Армен Назарян. Партията завърши с реми. Това беше втора партия шах за кмета на община Костинброд, като той по традиция изигра преди това партия шах с г-н Димитър Григоров – общински съветник и председател на комисията по инвестиционна политика към общински съвет-Костинброд.

Малките грации от клуб по художествена гимнастика “Финес” по същото време проведоха своята тренировка. Гимнастичките ни упорито се стягат за много златни медали през предстоящата година.

Присъстващи на турнира бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, общинските съветници: г-жа Даниела Станкова, г-жа Камелия Велкова, г-н Иван Иванов, г-жа Анелия Велева, г-н Валентин Делчев и г-н Димитър Григоров , г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, г-н Симеон Спасов- кмет на село Голяновци. Гости на събитието бяха световни, олимпийски и европейски шампиони по класическата борба, като: Александър Томов, Павел Павлов, Янко Шопов, Райчо Горов, Нено Ненчев, Петър Тенев, Петко Толев, Емил Манолов, Стефан Стоев, Никола Божков, Валентин Райчев, Иво Райчев, Румен Петков и още много легенди в историята на българската борба.

Председателят на клуба по борба г-н Борислав Здравков връчи плакети на всички гостуващи, заслужили спортисти в знак на благодарност и почит за усилията и успехите им през годините. Специален плакет получи Павел Павлов – Пато за 70 годишния си юбилей през тази година. А при децата състезанието бе оспорвано и по-добрите си тръгнаха с първите места и златни медали.

Днешният ден бе посветен на спорта в община Костинброд. От откриване на закрито футболно игрище, през художествената гимнастика до класическата борба. И всичко това за нашите деца!

Празникът на град Костинброд стартира успешно, при хубаво време, при усмивки и радост от децата! Очакваме ви през цялата седмица по време на празника на град Костинброд. Всички мероприятия са за Вас – жителите на общината. Не ги изпускайте!

 

 

1753 посещения общо 1 посещения за деня
Осми турнир “Силата, красотата, бързината и мисълта”