Мероприятието се проведе на стадион “Белица”, в град Костинброд. Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд. В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода.

Изложбата започна с изпълнение на химна на Р. България.

Аврам Петков – организатор на събитието и международен съдия на всички породи кучета връчи почетен плакет на г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, , г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и д-р Атанас Тенев- Председател на Общински съвет- Костинброд.

Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.

След кратката програма и поздравления всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена. На събитието присъстваха и общинските съветници г-н Иван Иванов, и г-н Валентин Делчев, инж. Красимир Дебеляшки – главен еколог на община Костинброд, г-н Павел Павлов – олимпийски и световен шампион по борба, жители и гости на община Костинброд.

1839 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд за пети път бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче „за купата на КМЕТА“