Този иновативен и креативен проект се явява, като нещо повече от просто нова сцена за изкуство. Той представлява светлината, която ще озари и обогати нашия културен живот и обедини града в магията на изкуството.

Проектът „Изграждане на сцена на централен площад „Иван Вазов” в гр. Костинброд“ е реализиран благодарение на Местна инициативна група „Костинброд – Своге”“. Сцената е дофинансирана от бюджета на община Костинброд.
Сцената е разположена в централната част на града, на площад “Иван Вазов”. Тя съчетава съвременен дизайн, изящество и пространство.

За да отбележим откриването на тази вдъхновяваща градска сцена, община Костинброд подари на всички присъстващи концерт „Българските песни, изпети на нов глас“ на БГ Дуетът, с водеща на събитието Десислава Василева.

Трикольорната лента бе прерязана от г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет-Костинброд, инж. Габриела Трайкова и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и г-н Янко Шумков – представител на фирмата-изпълнител на проекта.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заяви:
„Това е поредният ни инфраструктурен проект! Искам да благодаря на целия общински съвет за единодушните решения за реализирането на този дългоочакван инфраструктурен обект. Но най-много искам да благодаря на Председателят на Местна инициативна група „Костинброд-Своге“, който е и председател на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев.
Жителите на община Костинброд заслужават този проект, защото именно тук е най-богатия културен живот в цяла София област. Култура, която наложихме през последните години. Сцената е за всички ВАС! Честита централна градска сцена!“

 

Сред присъстващите, дошли да се насладят на българската естрада бяха и общинските съветници: г-жа Даниела Станкова, г-н Иван Иванов, г-н Живко Георгиев, г-н Валентин Делчев, г-жа Анелия Велева и г-н Димитър Григоров, директори на социални центрове: г-жа Светослава Иванова – директор на ДЦРДУ, г-жа Жана Кръстанова – директор на ЦСРИ, г-жа Росица Лазарова- управител на Домашен социален патронаж и г-н Валери Миронов- директор на ЦОП, служители на общинска администрация-Костинброд и много жители, и гости на общината.

Изненадата на вечерта поднесоха Милчо Соколов и Кирил Веселинов от БГ дуетът, двамата творци връчиха на кмета на община Костинброд “Почетен плакет за принос в съхранението и развитието на традициите в българската поп култура”.

Новата външна сцена ще служи, като място за разнообразни изкуства – от театър и музика до фолклорни концерти и културни събития, които ще заредят духа на всички жители и гости на община Костинброд. От концерти на местните ни състави до големи фестивали.

Честита централна градска сцена!

 

1940 посещения общо 2 посещения за деня
С невероятен концерт се откри новата градска сцена на площад “Иван Вазов” в град Костинброд!