Първата проверка се случи днес в град Костинброд на най-новия училищен автобус, предоставен от Министерството на образованието и науката.

От днес до 14 септември 2023 г. инспекторите на ИА “Автомобилна администрация” ще извършат превантивен контрол във фирмите, които ще превозват деца през новата учебна година. Основната цел на тази част от инспекцията, е да се проверят превозвачите отговарят ли на всички изисквания, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства и готовността им да превозват учениците. При констатирани пропуски ще бъдат издавани предписания за отстраняването им.

От първия учебен ден до 21 септември проверките ще продължат и на пътя, като инспекторите ще следят за техническото състояние на автобусите, валидността и наличието на необходимите документи за извършването на превозите, както и дали са изпълнени направените предписания.

Антон Ставрев – директор на дирекция „Автомобилна администрация“

1223 посещения общо 2 посещения за деня
Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ започна проверки на всички автобуси, извършващи превоз на деца и ученици преди началото на учебната година. Това е част от мерките за подобряване на безопасността и сигурността на децата и учениците.