На 21.09.2023г. се откри футболно игрище в двора на НУ „Отец Паисий“, село Драговищица. Това е втората спортно съоръжение, открито през последния месец в община Костинброд.

Футболното игрище се намира в двора на училището, разделено с ограда от новите детски площадки в ДГ „Детелина“. Само преди няколко месеца двора на началното училище и детската градина в село Драговищица бе невъзможно да се ползва от децата, обрасъл и неподдържан!

Община Костинброд успя да изчисти терена и да изгради съоръжения, на които да играят децата, да се забавляват и да спортуват. Но нищо няма да спре до тук! Идеята за визията на ръководството за двора е да се изгради баскетболна площадка, стрийт фитнес и лекоатлетическа писта.

Присъстващи на събитието бяха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд в ресор Образование, г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица, г-н Иван Иванов и г-жа Анна Радовска- общински съветници, г-жа Румяна Аврамова- директор на НУ „Отец Паисий“, г-жа Диана Михайлова- секретар на НЧ „Г.С. Раковски-1928“, служители на общинска администрация и жители на село Драговищица.

Директорът г-жа Юлияна Лозанова и учителите от училището бяха подготвили своите деца с песен за своето любимо училище, погача и украса на целия двор. Г-жа Лозанова отправи специални благодарности към ръководството на община Костинброд, за поддържането на материалната база на училището. „Без община Костинброд и Общински съвет-Костинброд всичко това нямаше да се случи! “.

Кметът на община Костинброд заяви: „ Държа в ръката си миналото! Минало, което трябва да си пожелаем никога повече да не се случва. През далечната 2016г. се борихме училището да остане. Благодарение на добрата ни синергия между съгражданите, община Костинброд и Общински съвет-Костинброд ние успяхме и спасихме училището от затваряне! Винаги наш приоритет е било училището да пребъде! А за да се развива, то трябва да се надгражда. След това футболно игрище ще последва и баскетболно и още други съоръжения за децата от село Драговищица!“

Отец Леонтий отслужи водосвет, освети игрището и пожела всички да се радват на новата си придобивка.

Спортът при децата е отличен начин за развитие на социални умения. Училищните футболни отбори и игрите създават възможности за учениците да учат как да работят в екип, да комуникират, да се разбират с другите и да се учат от успехите и да провалят си.

Училищните футболни отбори и игри често събират ученици, учители и родители заедно, създавайки по-силна училищна общност.

Спортът подчертава важни ценности като дисциплина, упоритост, отдаденост, спортна честност и уважение към съперниците.

От днес децата, обучаващи се в НУ „Отец Паисий“, село Драговищица спокойно могат да развиват всичко гореизброено.

Защото община Костинброд залага и инвестира в приоритетни обекти, предназначени за децата!

След откриването на игрището Отец Леонтий освети и новите съблекални за нуждите на ФК „Спортист“! Отборът от село Драговищица има изцяло ново изградени съблекални.

Новата придобивка за футболния клуб е изградена на терен , който няколко години беше използват за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Теренът е почистен и на мястото на отпадъците има красиви съблекални! Модулите ще се ползват изцяло от ФК „Спортист“, а при мачове има обособени един модул за гостите, един за съдиите и един за домакините.

Съблекалните са оборудвани с душ кабини, санитарни възли и място за преобличане. Зад съблекалните терена е насипан и обособен за паркиране на автомобили.

В пространството около съблекалните ще бъде изградена чешма и зона за отдих, с поставянето на беседки.

Честито на всички Драговищенци за новите придобивки, да ги пазят и ползват със здраве!

6384 посещения общо 1 посещения за деня
Ново футболно игрище и модерни съблекални в Драговищица !