През настоящата година бяха отпуснати средства от община Костинброд за подпомагане на ремонтни дейности в храма, по случай 140 години от създаването му.
С много труд и лични средства от страна на настоятелите Митрушин Никифоров, Огнян Димов и дарители, водени от Отец Силуан, храмът е в последен етап на подготовка да отбележи годишнината от създаването си!
Предстои да бъде осветен новият олтар, за да се извършват богослужения в храма!
По призив на настоятелите отправен към миряните преди няколко дни и обявена инициатива за 30.09.2023 от 10:00 часа да помогнат в почистването вътре и околното пространство- днес се включиха будни и милеещи за Драговищица, вярата и развитието на общината граждани.
Работата по самата подготовка ще продължи и в следващите дни.
Храм “Свети Николай Мирликийски” е обявен за паметник на културата с изключителна художествена стойност!
По време на възстановяване на олтара, и опазване на старата му част са открити частица от мощи, намиращи се вътре в олтарния камък!
След внимателно обследване и търсене в архивните документи на Светия Синод е потвърдено, че това са частица от мощите на “Свети Николай Мирликийски”!
Нека Свети Николай закриля всички драговищенци и всички, които помагат за поддържането и развитието на храмовете, и вярата в община Костинброд!
121 посещения общо 1 посещения за деня
Граждани се включиха в почистването на храм “Свети Николай Мирликийски”, село Драговищица.