Членовете на пенсионерските клубове от община Костинброд имат стара традиция през декември месец да организират свое коледно тържество. На 20 декември 2023 г. отново спазиха тази традиция, като за място на сбирката избраха ресторант “Нива” в гр. Костинброд.

Инициативата бе на председателите на клубовете – г-н Андрей Младенов – ПК „Люляк“, г-жа Цветанка Павлова – ПК „Кавака“, г-жа Стефанка Владимирова – ПК „Жар“, с. Голяновци и г-н Красимир Найденов – ПК „Извор“, с. Драговищица. Те организираха над 130 пенсионери от град Костинброд, село Голяновци и село Драговищица.

Гости на коледното събиране на пенсионерите от общината бяха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, заместник-кметът на община Костинброд – г-н Александър Ненов. Жури на Мис Баба бяха общинските съветници  д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, г-н Мариян Младенов и г-жа Василена Ивкова.

С поздрав към всички присъстващи се обърна кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов. Той пожела на всички пенсионери още дълги години здраве, жизненост и на много още празници да се събират все така заедно, а община Костинброд и Общински съвет – Костинброд ще помагат за това! През 2024 години общината е отделила още повече средства за пенсионерските клубове и туристическите дружества в община Костинброд!

Кулминацията на тържеството беше конкурса “Мис Баба-2024”, който се организира от община Костинброд.

На трето място “Мис баба” се класира  Дарина от ПК ”Люляк“, Втори район. На второ място се класира Снежанка от ПК ”Жар”, с. Голяновци и

победител, с корона на “Мис баба”, е Вера от ПК ”Люляк”, Втори район.

Победителите в конкурса получиха подарък-сувенир и цвете, а представителите на силния пол- участваха в томбола с награди.

Бабата – това е образът на майката и колкото повече време е минало, толкова повече истини, радости и болки е натрупала в себе си, толкова повече деца е родила и внуци е отгледала. С всяко внуче тя се ражда наново, преживява делата и съдбините му, дарява го с обич и го учи на българщината. Пазете своите баби, уважавайте ги и ги окуражавайте да живеят, да се веселят и да бъдат щастливи!

Община Костинброд пожелава на всички пенсионери здраве на тях и техните близки. Да бъдат на Коледа в пълна къща с деца, внуци и правнуци!

2427 посещения общо 1 посещения за деня
Дни преди коледните и новогодишни празници пенсионерите от всички клубове в община Костинброд празнуваха заедно. Проведе се традиционният конкурс „МИС БАБА -2024г.“