На 21.01.24г. от 11:00 часа в ресторант „Нива” се отпразнува „Бабинден“. Кметът на община Костинброд – г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве. Той обеща на най-малките – едно прекрасно детство в община Костинброд с много детски площадки, а на техните родители –новата детска градина да започне да приема деца от следващата учебна година.

През 2024 г. в община Костинброд са родени общо 122 малки наследници и жители с постоянен адрес в нашата община.

Общинска администрация – Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци.

На тържеството присъстваха акушерките: г-жа Юлия Динкова, г-жа Лиляна Милева и г-жа Светла Спасова.

Първо бебе за 2024 година е родено на 1 януари в 7 сутринта и се казва Антон от село Драговищица. Това е първият жител за тази година на община Костинброд. Пожелаваме му да расте здрав!

Майката на Анастасия Станимирова /дете родено през януари 2023г./ беше поканена да направи ритуала „Бабуване“, заедно с акушерката Юлия Динкова. Двете дами пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете – тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

Тържествената церемония нямаше да бъде същата и без победителя от конкурса „Парад на детска забавна песен-2022г.” – Ивон Бачева, която изпя две песни.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно с общинските съветници г-жа Василена Ивкова и г-жа Ябленка Трайкова, г-н Евгений Кирилов и специалните гости – акушерките връчиха сребърни кюлчета на всички деца регистрирани с постоянен адрес в община Костинброд.

Децата са бъдещето на нашия град и нашата страна. Наш дълг и грижа е да работим за тяхното щастие и успех. Община Костинброд се гордее със своите 122 малки жители и ще направи всичко възможно те да се чувстват добре в своя роден град или родно село.

9296 посещения общо 1 посещения за деня
Община Костинброд продължава традицията на връчване на подаръци за децата родени през предходната година