На форума присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд и г-н Димитър Григоров- председател на Комисията по  икономическа и инвестиционна политика в Общински съвет- Костинброд.

Целта на събитието бе да бъде предоставена информация на общините относно привличането на инвеститори и възможностите за финансиране с цел развитие на регионите.

Лектори на днешното събитие бяха  г-жа Милена Стойчева – министър на иновациите и растежа, г-жа Мила Ненова- изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, г-н Юлиян Балчев – секретар на БАИ, г-н Радослав Ризов – главен директор на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, г-жа Дочка Василева- ръководител „Проектна информация и финансиране“ във „Фонд на фондовете“, инж. Пламен Панчев- изпълнителен директор на Тракия икономическа зона, г-н Иван Церовски- изпълнителен директор на Българска банка за развитие.

Лекторите предоставиха успешни практики на сътрудничество с общини и индустриални зони и предложиха работещи подходи за насърчаване на иновациите и инвестициите във всички сектори на икономиката.

Събитието беше открито от министъра на иновациите и растежа г-жа Милена Стойчева.

Министърът напомни, че предстои да бъдат обявени класираните проекти по процедурата за индустриалните зони и паркове с бюджет от 212 млн. лв.

След приключване на форума бе предвидено посещение на суперкомпютъра в СТП и представяне на възможностите му. По време на посещението г-н Трайко Младенов и г-н Димитър Григоров бяха поздравени от директора на Технопарка, който предостави възможност за посещение в парка от деца – ученици от община Костинброд, които имат желание да се насочат към образование със специалност „Бизнес и предприемачество“.

 

17212 посещения общо 1 посещения за деня
Българска агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) днес организира форум „Привличане на инвестиции и финансиране – възможности за общините“в зала The Venue, сграда Инкубатор, София Тех Парк.