Ученици от 6 до 12 клас в община Костинброд с интерес проследиха играта и превъплъщенията на актьорите от театрална формация „Улична банда“, в която участват Ивайло Захариев, Вера Среброва и Валентин Балабанов.

Поради големия брой ученици постановките бяха разделени на две. От 11.00 часа присъстваха ученици от ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“, Първо ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Отец Паисий“, село Петърч. През втората постановка, която се състоя в 13.30 часа бяха учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ и Второ ОУ „Васил Левски“.

Заедно с децата днес присъстваха и г-жа Петя Петрова – секретар на централната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд с ресор „Образование“.

Спектакълът “Спасителят” е насочен преди всичко към младежката аудитория и не е само театрален факт, а има и педагогическа цел. Чрез средствата на театралната игра се разказва нелеката история на едно момиче на 18 години, което е станало наркоманка по най-прозаичния начин (да опитам, да не съм различна от другите).

Схемата, в която е въвлечена от наркопласьора (получава дрога – проституира – получава нова доза и така безкрай) и опитите й да се измъкне от този ад. В представлението се разказва за безскрупулността на наркопласьорите – за тях чуждият живот няма стойност, а трагедията на Нели и такива като нея, са само средство за получаване на нови доходи.

„Вярваме, че историята ще стресне и шокира младата публика, ще й покаже истинските причини за наркоманията и последиците от нея”, споделят авторите на спектакъла.

След представянето на постановката, актьорът Ивайло Захариев застана зад каузата срещу употребата на психоактивни вещества и проведе дискусия с учениците, с цел превенция от зависимостите, причините и последствията.

Актьорът задаваше въпроси и получаваше различни отговори. Всички заедно стигнаха до извода, че не трябва да разваляме мечтите си, заради най-тежката зависимост – нарокотиците!

8039 посещения общо 1 посещения за деня
По покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – гр. Костинброд /МКБППМН/днес, в НЧ „Иван Вазов-1947“, бе представена постановката на Валери Балабанов – „Спасителят“.