Заповядайте да се насладите на невероятната програма, организирана от община Костинброд и трите градски читалища: НЧ ”Иван Вазов-1947”, НЧ “Св.Св. Кирил и Методий” и НЧ “Заря-1914”.

Каним всички любители на фолклора на 19 април от 16.00 часа – откриване на Фестивала с невероятните Бисера и Лидия и на 21 април от 19.00 часа закриване на фестивала от един от най-добрите ансамбли в България – “Чинари”!

Представяме Ви журито на 14 Международен Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“-2024, гр. Костинброд.

Асен Павлов:

Основател и Директор на Ансамбъл “Чинари”, преподавател в НМА “Панчо Владигеров” – специалност Фолклорна Хореография, Художествен ръководител на специалност “Български танци” в НУТИ, Артистичен Директор на Ансамбъл “Гоце Делчев”гр.София !

Юлия Цанкова:

Фолклорист, журналист, дългогодишен автор и водещ на предавания по БНР, най – популярното и обичано от тях  „По нашенски“. Дългогодишен музикален редактор и водещ на фолклорни предавания по Българското национално радио. Работи за радио “Христо Ботев” и е автор на предаванията “По жицата”, “SOS-фолклор” и “Вие сте луда, госпожо” с Георг Краев. Почти осем години делят място пред микрофона, когато през 1998 г. се завръща в програма “Хоризонт” и поема предаването “По нашенски”. Всяка неделя по обяд слушателите заживяват с гласа на Юлия Цанкова и хубавата народна музика, която излъчва. Името ѝ свързваме и с други предавания от ефира на Националното радио, като “Свирчице моя, дрянова”, “Мила мамо, напиши ми”, “Фолклор-Класика. Що е то?” и “От Вас за Вас”.

Цанкова е член на българската академия на науките и изкуствата, а за пропагандиране и опазване на фолклора и развитие на българската журналистика е отличена от Министерство на културата с „Мадарски конник“.

Бинка Добрева:

Българска народна певица от Тракийската фолклорна област и солистка на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“, педагог, доцент доктор. Известна с песните „Гергана“, „Ах, мерак“, „Прочул се Страхил“, „С любе шега не бива“, както и песента „Даньова мама“.

Албена Вескова:

Изпълнител с бляскава международна солистична кариера. Солист на “Мистерията на българските гласове”, Ансамбъл “Тракия”, Национален Фолклорен Ансамбъл “Българе”.

Участвала е в над 600 концерта по целия Свят.

Петя Александрова Дрангажова:

Завършва АМТИИ- Пловдив със специалност „Хореографска режисура и педагогика”. Завършва аспирантура в Москва – ГИТИЗ.

Преподавател в НМА“ Панчо Владигеров” в катедра “ Фолклорна хореография“. Дългогодишен преподавател в НУТИ -София.

Носител на престижните награди „Златна лира“ на СМД в България

„Златна лира“ на СБУ, два пъти носител на голямата награда“Победител „на СБУ.

Спечелила редица награди от конкурси на Културата в Котел, „АЛТЪН КАРАГЬОЗ“ Турция и редица други.

Очакваме Ви!

 

9578 посещения общо 1 посещения за деня
Остават 10 дни до Международния Фолклорен Фестивал “Шопски наниз”