Демонстрация на различни видове бойни изкуства и спорт се проведоха на 18 май 2024 г., в НЧ ”Иван Вазов-1947”, гр.Костинброд.

Фестивалът на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“, в превод „Меч, който дарява живот“ премина при голям интерес и се проведе под организацията на спортен клуб „Фуна” и община Костинброд.

Специален гост на събитието бе Негово Превъзходителство Хисаши Мичигани – Посланик на Япония в Република България, който бе посрещнат с погача и мед от г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, сенсей Ангел Бузяков- треньор на спортен клуб „Фуна” в гр.Костинброд и общински съветници.

Посланик Мичигами поздрави всички присъстващи и заяви своята радост колко деца вижда на тепихата.

От страна на община Костинброд – г-н Трайко Младенов откри фестивала като приветства всички присъстващи в НЧ ”Иван Вазов-1947”. Кметът подчерта ролята и значението на този фестивал за културния календар на община Костинброд като заяви, че спортът в община Костинброд се развива, а с него и спортната инфраструктура.

Малките и големи участници представиха японското бойно изкуство айкидо, което освен метод на самоотбрана, е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване.

Участие във фестивала взеха:

АЙКИДО ДОДЖО ФУНА СОФИЯ ;

АКАДЕМИЯ ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА СТИЛ ТАЕКОНДО;

БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ РЕАЛНО АЙКИДО;

КАРАТЕ;

ТАЕКОНДО КЛУБ СИТХ13;

АЙКИДО КЛУБ ХАСКОВО

БУДЖУЦУ АКАДЕМИЯ СШИНГИТАЙЧИ;

НАГАРЕ ДОДЖО ( КЕНДЖУЦУ ТАНТОДЖУЦУ);

ЗЕНДОКАН ДОДЖО

КЛУБ СЕЙЕНЧИН КЙОКУШИНКАЙ КАРАТЕ ИФК БЪЛГАРИЯ;

АЙКИДО ДОДЖО “ФУН”- КОСТИНБРОД

Традиционни японски бойни изкуства и култури завладяха и тази година община Костинброд.

Очакваме и каним всички клубове да се изявят и на десетия юбилеен фестивал „Кацу Джин Кен” през 2025г.

3076 посещения общо 1 посещения за деня
В община Костинброд, под патронажа на посолството на Япония в Република България, се проведе деветият национален фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен”