На 19 май се извърши обновление на храм „Св. Николай Мирликийски“ в село Драговищица  – Софийска епархия. Отслужена бе Архиерейска Света литургия в храм “Св. Николай Мирликийски”, с. Драговищица от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, Наместник-председател на Св. Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол, Архимандрит Василий– протосингел на Софийска света митрополия, заедно с богослужещи, сред които от община Костинброд отец Николай и отец Силуан.

На Светата литургия присъстваха кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, зам.-кметът г-н Александър Ненов, г-н Младен Маринов, Г-жа Ябленка Трайкова – общински съветник, г-н Евгений Кирилов- кмет на село Драговищица, г-жа Диана Михайлова- секретар на НЧ “Г. С. Раковски-1928“, църковното настоятелство на храм „Св. Николай“ и жители от село Драговищица.

Храмът, който е обявен за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност, е ремонтиран с подкрепата на покойния патриарх Неофит и благодарение на усилията на ръководството на Община Костинброд, както и трудът на място от кмета на село Драговищица, църковното настоятелство, будни и родолюбиви хора от селото. Обновлението на храма се състои от подменена дограма, улуци и ремонтни дейности в олтара. В олтара е подменена подовата настилка и целия интериор, а Престолната плоча е облечена в кожух от варовиков камък.

През последните няколко месеца с голямото съдействие на кмета на село Драговищица, г-н Евгений Кирилов и ръководството на община Костинброд се реновира чешма, почисти се  двора и околното пространство на храма. Изгради се път, довеждащ до храма и се поднови храмовата икона пред входа на черквата. Иконата е изработена от стъклена мозайка с лика на Свети Николай Мирликийски.

Община Костинброд продължава обновяването на храмовете на нейна територия. Само през последните месеци общината и общински съвет са отпуснали средства за храмове в община Костинброд:  „Св. Св. Кирил и Методий“, село Чибаовци, „Св. Троица“, село Бучин проход, Шияковски манастир „Св. Архангел Михаил“, „Св. Петка“, село Богьовци, „Св. Ирина“, село Дръмша,  и „Св. Неделя“, гр. Костинброд.

1045 посещения общо 1 посещения за деня
Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-председател на Св. Синод и Наместник на овдовелия Софийски епархийски престол отслужи Божествена Света литургия за обновление на храм „Св. Николай Мирликийски“ в село Драговищица