С впечатляващо шоу, каскади, ефектни димки и много изненади започна “Луда Надпревара” – сезон 2024.

Програмата откри водещият Ивайло Иванов – Играта, който даде думата на г-н Трайко Младенов.  Кметът на община Костинброд влезе на терен с изрисуван автомобил на община Костинброд, управляван от г-н Мариян Младенов – общински съветник.

Г-н Трайко Младенов пожела успех на всички участници, като подчерта колко важно е да се спазва слоганът на състезанието – „Спри агресията по пътищата“.

Партньорите на събитието бяха осигурили награди за част от близо над 5000 зрители, дошли на събитието.

На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов  –  кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам. – кмет, г-н Младен Маринов, общински съветници и представители на бизнеса.

Община Костинброд отправя специална благодарност към ръководството и състава на РУ – Костинброд и Общински Инспекторат – Костинброд за безупречната организация и професионално действие при съблюдаване на сигурността на събитието.

Лошите метеорологични условия не попречиха на желаещите да дойдат и да се забавляват и през втория ден на „Луда надпревара“.

Всички автомобили, оцелели след първия ден, премериха сили в състезанието. Битките между автогладиаторите бяха интригуващи и спортсменски.

Нежният пол далеч не беше за подценяване. В първата тройна женска битка победи Криси със своята Хонда, а във втората Нелия със Сузуки, които се класираха за финала на надпреварата. В третата битка сили мериха Нончев с Мазда 3 срещу Павлин с Пежо 306, но лъвчето се предаде и изпрати Нончев на полуфиналите.

Следващите две битки бяха между отпадналите и възстановени коли от съботния ден. Победители са Петър със своята уникална червена Лада и Краси с Алфа, но в битката между тях, на косъм се изплъзна победата от Пепи и Краси бе първият финалист получил “Златен билет” за финала.

В полуфиналните битки, Влади с Опел Астра надви над маздата на Станислав, а Нончев с Мазда 3 разгроми червената Корса на Крум.

На финала за титлата “Автогладиатор № 1” се бориха две жени и трима мъже.

5-та в надпреварата се класира Нелия със Сузуки.

4-то място за Пепи с неговия Опел. На 3-то място се класира Нончев.

Накрая пилотите нанесоха няколко челни удари, които бяха решаващи и Краси грабна първото място. Не е за подценяване второто място, на което се класира Криси.

Добрата организация между РУ Костинброд, Общинска администрация и Общински инспекторат, не позволи възникването на конфликтни ситуации.

За да дадем добър пример на децата си! И за да кажем „не“ на агресията по пътищата!

4840 посещения общо 1 посещения за деня
Интригуващи битки дадоха старт на състезанието в първия ден на “Луда Надпревара” – 19 май.