Днес- 9 май, община Костинброд отбелязва Деня на Европа и Деня на победата. От 10.00 ч. на площад „Иван Вазов“ пред паметника на загиналите във войните за защита на Отечеството отдадоха почит ръководството на ОА Костинброд, общински съветници, ветерани  от войната, деца и граждани.В поздравителното си слово Г-н Младенов- кмет на община Костинброд припомни паметни събития, с които е свързан днешният ден – края на Втората световна война за Европа и безусловната капитулация на Третия райх през 1945 г. и представянето  на  Декларацията на френския външен министър Робер Шуман в същия ден през 1950 г., с която поставя началото на обединителните процеси  в Европа. „Едни празнуват Победата, други – Обединена Европа – ние като европейци, в една европейска общност, в една европейска държава – почитаме паметта на предците ни, паднали в битка за защита на Отечеството…На този ден, вместо да говорим за политика, вместо да спорим кой крив, кой прав, бихме могли да си спомним за онези, които са загинали. За онези, които са воювали, преживели са ада на войната и са оцелели. Все още ги има и са тук, сред нас.” – подчерта в словото си г-н Младенов. 

Той поздрави всички присъстващи на тържеството с празника като им пожела ” …да празнуваме, но и да помним, да почитаме и да уважаваме…да се борим за каузите си”. Заедно с това, като предупреждение, в съзвучие с тревогите на днешния ден, кметът на общината припомни думите на  Робер Шуман : ”Световният мир не може да бъде спасен без съзидателни сили, които да са пропорционални на опасността, която ни грози.”

От името на Община Костинброд венец на паметника на загиналите във войните  поднесоха представители на ОА Костинброд . Цветя на паметника положиха децата от ОДЗ „Радост” и учениците от Второ ОУ „Васил Левски”, гр. Костинброд, както и присъстващите граждани.

Присъстваха кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, зам.- кмета на община Костинброд г-н Любен Кънчев, председателя на общински съвет Костинброд д-р Атанас Тенев, общинските  съветници г-жа Клара Кръстанова, г-жа Даниела Станкова, г-жа Зоя Йорданова, г-н Игнат Гюров, г-н Димитър Григоров, г-жа Милена  Александрова, г-жа Анна Радовска, г-н Живко Георгиев,г- н Димитър Найденов.

3019 посещения общо 1 посещения за деня
9 май