На 11 май българската православна църква почита  паметта на Светите равноапостоли Кирил и Методий. На тази дата се чества църковния празник на двамата Свети братя, докато 24 май се утвърждава като празник на българската просвета и на славянската култура.

В гр. Костинброд в храм „Св.Св. Кирил и Методи“ се отслужи Света Божествена литургия, след което се отслужи водосвет и се раздаде курбан на миряните.

Празникът завърши с участието на ТС “Ритми“ и ДТС “Ритъмчета“ към НЧ " Св. Св. Кирил и Методий" гр. Костинброд. На празника присъства г-н Любен Кънчев – зам.- кмет на община Костинброд.

В храм „Св.Св. Кирил и Методи“ с.Чибаовци също се отбеляза църковния празник на Светите братя Кирил и Методий и се раздаде курбан. Присъстваха г-жа Искра Лазарова- кмет на с.Чибаовци, г-жа Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова- зам.- кметове на община Костинброд,г-н Боби Бачев- секретар на община Костинброд, г-н Бойко Борисов- кмет на с. Бучин проход, г-жа Албена Виденова- кмет на с. Драговищица, г-жа Искра Димитрова- кмет на с. Градец, г-жа Гергана Величкова- кмет на с. Опицвет, г-жа Емилия Костова- кметски наместник на с. Богьовци, г-н Добри Тодоров- кметски наместник с. Дръмша и жители на община Костинброд.

3386 посещения общо 1 посещения за деня
11 май