На 1 Ноември от 11:00 часа в поликлиниката в град Костинброд бе открит реновирания т обект, предназначен за новата социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“, която ще започне да действа на територията на общината в начaлото на следващата година. Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов заедно с г-жа Росица Иванова – областен управител на София област, д-р Иван Стойнов – Народен представител от 43-тото Народно събрание, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет и г-н Любен Кънчев – зам.-кмет по „Култура, образование, социални и хуманитарни дейности“ прерязаха трикольорната лента на „Центъра за социална рехабилитация и интеграция“. Отец Серафим отслужи водосвет и молитва за здраве на служителите и потребителите на обектът , който е предназначен за социален център.

 

 

В новия център, лица над 18 годишна възраст ще намират домашен уют, специализирана грижа, адекватна среда, помощ и подкрепа за социализация и интеграция. Идеята на тези центрове е да предоставят специална грижа на хора в неравностойно положение, които не могат да се грижат сами за себе си.

 

 

Центърът за рехабилитация и интеграция се помещава на четвъртия етаж в сградата на поликлиника, който със средства от община Костинброд, бе основно ремонтиран и съобразено с методиката за подобни заведения оборудван с уреди и пособия.

 

Новата услуга надгражда съществуващите социални услуги на територията на общината, с което ще обхване още една рискова група, на която заслужено е отредено място и значение в общинската стратегия и план за развитие на социалните услуги.

Г-н Трайко Младенов приветсва всички гости и обеща , че ще продължава с грижите за хората в неравностойно положение, с откриването на нови центрове и осигуряване на адекватна грижа и среда за всички социални групи докато община Костинброд не стане образец за социална политика на общините в цяла България.
Събитието уважиха още г-жа Галя Стоичкова – директор на ДСП – Костинброд , г-жа Елена Андонова – директор на РДСП – София област, зам.кметове на община Костинброд: г-жа Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова, Анастасия Попова – директор ЦОП-Костинброд, Светослава Иванова – директор ДЦРДУ, общински съветници и представители на общинската администрация.

4204 посещения общо 1 посещения за деня
Откриване на обекта за новата социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция“ в гр.Костинброд