На 11.11.2016г. почитаме паметта на Свети Мина като покровител на семейството, сираците и бездомните. Смята се за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома.

 

По случай днешния празник се отслужи празнична литургия в храм "Св.Св. Кирил и Методи" в I район на гр.Костинброд , а от 11.30ч. в новостроящия се храм " Св. Св. Константин и Елена" се отслужи водосвет за здраве и се раздаде курбан.

 

На празника присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов-кмет на село Петърч, зам.кметове г-жа Габриела Георгиева и Теодора Гогова, общиснки съветници и жители на община Костинброд.

Десетки жители на града уважиха днешния празник. Отец Дамян, който отслужи литургията и водосвета поздрави присъстващите с празникът и изрази надеждата на община Костинброд и гр. Костинброд новостроящата се църква скоро да бъде напълно съградена и да отвори врати като- духовен храм за всички българи.

3141 посещения общо 1 посещения за деня
Водосвет и раздаване на курбан за здраве в новостроящия се храм „Св. Св. Константин и Елена“