На 26.11.2016г. Пенсионерски клуб „Люляк” от гр. Костинброд тържествено отбеляза 27 години от своето създаване. На тържеството, проведено в ресторант „Нива“, присъстваха 60 души.

Гости на тържеството бяха кметът на Костинброд – Трайко Младенов, зам.-кмет – инж.Габриела Георгиева, Александър Ненов и председателят на пенсионерски клуб „Кавака“-1-ви район г-н Петър Николов, гр. Костинброд както и много приятели на клуба. Всички гости на празненството бяха посрещнати, по традиция, с погача.

Радостен е фактът, че въпреки изпитанията на времето, този клуб успя да съхрани ценностите и принципите на прекрасния и единен организационен живот на нашите съграждани от „третата възраст”, чудесните взаимоотношения не само вътре в организацията, но и с всички институции в община Костинброд. Клубът отстоява и защитава вече 27 години правата, интересите и смисления живот на пенсионерите от гр. Костинброд. Неговото ръководство, начело с г-жа Теменужка Топалова, е в много добро социално партньорство с ръководствата на пенсионерските клубове и пенсионерските сдружения, действащи в родния край на територията на общината. С тях се провеждат с удоволствие ползотворни разговори, споделя се опит и добра практика, развива се културно-масова дейност и се откриват нови прекрасни приятелства. Ръководството на клуба поддържа добри взаимоотношения и с Общинското ръководство на Костинброд.

Годишнината на пенсионерки клуб „Люляк“, бе отбелязано и с богата литературно-музикална програма, изнесена изцяло от членуващи активисти в организацията. Г-н Милослав Милославов се изяви като прекрасен водещ на програмата. Певческа група от клуба, създаде задушевна обстановка и чудесно настроение у присъстващите, стопли сърцата им с изпълнението на български песни. С епиграмите си, които бяха в унисон с чувствата, мислите и преживяванията на присъстващите на юбилея г-н Харалан Жечев поднесе своя поздрав към „третата възраст”. В резултат на което той получи сърдечни поздрави, аплодисменти и благодарност за споделеното лично творчество.

Програмата завърши с няколко интересни игри, организирани от община Костинброд и томбола с подаръци, избрани от г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд.

На 28.11.2016 г г-н Трайко Младенов беше поканен на гости на пенсионерския клуб „Кавака“ и туристическото дружество в 1-ви район,гр. Костинброд.


На събралото се множество кметът разясни всички минали и бъдещи проекти в община Костинброд и най-вече районите касаещи участниците на срещата.
Пенсионерите благодариха лично на кмета за посещението и за подаръка, който получиха от общинското ръководство , а именно конвектор за отопление през зимата.
„Община Костинброд ще продължава и в бъдеще да обгрижва пенсионерите в общината. Те са ни създали, те са ни изградили като личностти и ние трябва да ги почитаме!“ заяви кметът накрая.

3465 посещения общо 1 посещения за деня
Пенсионерски клуб „Люляк“ отпразнува 27 години от създаването си