В духа на  традицията на 13 април 2017 г. – Велики четвъртък, от 11:00 в експозиция „Писано яйце” при НЧ “Иван Вазов – 1947” – гр. Костинброд в малкия салон за поредна година отвори врати работилница за боядисване на великденски яйца. В нея се включиха деца от Дневен център за работа с деца на улицата, от Център за обществена подкрепа “Промяна”, детска градина “Пролет”, детска градина “Радост”,  I ОУ “Васил Левски” гр. Костинброд и други участници. Използваха се различни техники за рисуване върху яйце и начини на боядисване.

Г-жа Русанка Колева поздрави децата и им пожела да развихрят въображението си и да нашарят най-красивите великденски яйца. С много приятен поздрав г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд поздрави всички учасници и пожела здраве, благополучие и светли Великденски празници.

 

Талантливите деца украсиха красиви великденски яйца, като спазиха обичая първото боядисано яйце да е червено. Децата с ентусиазъм и радост украсяваха великденските яйца.

Целта, която поставиха организаторите на подобен тип работилници е да обогатят познанията на децата за християнския празник, да бъдат възпитани у тях норми на поведение в условията на празнична среда.

 

3892 посещения общо 1 посещения за деня
Великденска работилница “Писано яйце”