Приготвянето  и доставката  на храна по домовете със специализиран транспорт, социална работа за подпомагане, социалната ре-интеграция на деца, младежи и възрастни хора в неравностойно положение, както и на самотни жители на нашата Община са основните дейности които ДСП осъществява и развива. Приготвянето на храната (топъл обяд) се извършва в основно ремонтирани помещения  с ново кухненско оборудване закупено след кандидатсване по Европейски проект: „Закупуване на кухненско оборудване за нуждите на социалния патронаж“, който общината спечели пред Фонд „Социална закрила“, спечелен през 2016 г.,  на стойност – 20 160 лв. Персоналът на ДСП – Костинброд е висококвалифициран и както дългогодишните  служители, така и младите  полагат всекидневни грижи и усилия за развиването на тази изключително важна социална услуга.

Доставянето на топла храна е ежедневно и е съобразено с хигиенно – диетичните изисквания  на Български Държавен стандарт  и рационалното хранене на хората от  различни  възрасти.

 

ДСП – Костинброд   доставя храна и до различни институции и социални центрове на територията на общината ни. От неговите услуги се ползва и ,,Дневният център за работа с деца на улицата,,. През 2016 г. с решение  от ОбС –Костинброд  дейността на патронажа се разшири като започна да предлага и търговска дейност. И ако в първите години услугата стартира с минимален брой потребители и беше в незавидно финансово състояние, то днес обновената социална услуга осигурява храна на повече от 100 човека. Всички те  получават всекидневно топла и разнообразна храна  на своя домашен адрес на територията на община Костинброд. Съвсем скоро се очаква и доставяне на топла храна  на Районно Управление – Костинброд и Общинска Администрация – Костинброд. ДСП е доказало, че е в състояние да подсигури високо – качествен кетъринг, от подготовката на храните с продукти пожелание на клиента до нейната оставка и сервиране по вид и начин, съобразени спрямо събитието. Подготвяне на  приятна обстановка и завидно професионално обслужване за най – различни форуми, фестивали, културни и спортни  мероприятия и събития.

 

През месец юли 2017 г. със символите на общината беше брандиран  автомобилът на Домашения  Социален Патронаж- Костинброд.

Новото брандиране на специализираният транспорт ще помогне както за разпознаването му, така и за разширяване на услугата – Социален патронаж на територията на цялата ни Община. Успехът се крие в любезните служители на ДСП –Костинброд които под вещото ръководство на г-н Димитър Димитров всекидневно се грижат за своите потребители като предлагат най-разнообразни ястия и вкусотии по известни Български и международни готварски рецепти.

 

Последното обновление в сградата на ДСП беше свързана с извършване на ремонтна дейност на помещенията в които се помещава услугата, а именно  шпакловаме и боядисване вътрешните стени и тавани. Шпакловани и грундирани бяха  мокрите  помещения против конденз и мухъл

Общинска Администрация – Костинброд  се надява тази услуга да разшири дейността си и да бъде в помощ на все повече нуждаещи се хора от социална грижа и топла храна.

Начин за записване и контакти:

тел: 0721/66 259

моб.тел: 0888/604 117

Адрес: ул. „Славянска“, 68

Управител : Димитър Димитров

2946 посещения общо 2 посещения за деня
Домашен Социален Патронаж – Костинброд e една от водещите многобройни специализирани  социални услуги на територията на община Костинброд