Kетъринг е дума, която няма дословен превод на български език. На английски кетъринг идва от думата cater-доставям провизии, обслужвам. Днес кетърингът е нещо повече от храна и обслужване. Кетърингът е комуникация чрез храна, изкуство за създаване на празници и изграждане на собствен стил на общуване. На 25 октомври 2017 г. в учебната зала по сервиране и ресторантьорство на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд бяха поканени гости, за да отбележат заедно с ръководството 10 години от създаването на паралелката „Кетъринг“ .

Гости на проявата бяха зам.-кметове Любен Кънчев и Теодора Гогова, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС Костинброд, г-н Николай Борисов – общински съветник и учител по история от I ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд, арх. Веселин Клянев – гл. архитект на община Костинброд, г-жа Таня Иванова – ст. експерт „Образование и здравеопазването“, г-жа Виктория Яшнова – мл. експерт „Култура и спорт“, г-жа Бистра Боянова – мл. експерт „ОП и П и Връзки с обществеността“, г-жа Ели Виденова – директор на СУ „Д-р Петър Берон“, г-жа Нели Спасова – директор на ОУ „Отец Паисий“, с. Петърч, г-жа Юлиана Лозанова – директор на НУ „Отец Паисий“, с. Драговищица, г-жа Таня Иванова – зам.-директор на I ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд , г-жа Вергиния Иванова – ст. експерт „Професионално образование РУО“ – София регион, г-жа Теодора Вавова – координатор на програмата „Заедно в час“, г-н Милен Цанов – собственик на фирма „Red Devil Catering“, представители на фирмите „Меттранс“ и „Алберт Асенов ЕТ“, преподаватели и ученици на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд.

[robo-gallery id=“13939″]

Домакинът и директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд г-н Светослав Иванов поздрави всички присъстващи и изрази благодарността си към личностите и фирмите, помогнали за организацията на този събитие, а именно: Кока Кола Хеленик Ботлинг Къмпани България, Олинеза Премиум ООД, Red Devil Catering АД, Nucrema, Алберт Асенов ЕТ, Меттранс, Делита трейд ООД, Cult Gourmet Catering, Сладкарница “Гаврош“, Пейстри клуб, едни от най-добрите сладкари в България – Ради Стамболов и Борислав Екзархов. Специални поздравления и пожелания за съвместна бъдеща дейност изрази и Шеф Андре Токев. С поздрав към юбилярите се обърна и д-р Атанас Тенев – председател на ОбС Костинброд.

Преди да имат възможност да дегустират кулинарните изкушения от Шеф Панджерова и нейните ученици, присъстващите се запознаха със същността и дейността на кетъринга като вид услуга, чрез предварително изготвена мултимедийна презентация от г-жа Ася Йотова – зам.- директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд. Освен това за вниманието на гостите бяха подготвени демонстрации на няколко класически коктейла от бившата ученичка и участник в регионалното състезание „Млад барман“ – Надежда Аврамова със съпътстващи коментари към тях от г-жа Даниела Георгина – ст. учител, професионална подготовка. Истинска възхита предизвика умението на Ивана Филипова – бивша ученичка и участник в националното състезание „Млад сервитьор-сомелиер“, която представи процеса декантиране на червено вино. Коментира самия процес на декантиране един истински професианалист в своята област – г-н Илия Ангелов – учител, професионална подготовка. Декантиране на вино е процес на отделяне на мъст или вино от утайката.

Тържеството беше напълнено с магията от духа на Франция – френски „Прованс“, който включваше в себе си подходяща музика, поставени живи цветя в разнообразна посуда и други елементи на декора. Допълваха цялата френска атмосфера – меки нежни, топящи се в устата ти хрупкави френски сладки „Макарон“.

По повод празника имаше и торта,декорирана с надпис и с фигурките на готвачи , свещите на която бяха духнати от директора Светослав Иванов и заместника му Ася Йотова.

3411 посещения общо 2 посещения за деня
Юбилей на ден на специалността „Кетъринг“ в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд