По повод рождението на великия датски вълшебник  Ханс Кристиан  Андерсен и предстоящите Великденски празници, в детска градина „Детелина“ на  гости  на г-жа Румяна Аврамова бяха  г-жа Диана Михайлова- секретар на НЧ “Г.С.Раковски-1928“, г-жа Албена Виденова – кмет на с.Драговищица и  г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд.

Празникът на книгата в детската градина винаги се очаква с нетърпение от децата. И тази година този празник зарадва мъниците, които слушаха с огромно удоволствие всичко,  което  разказваше г-жа Диана Михайлова.

Тя ги запозна подробно с детската Библия, като разказа на децата интересни факти от книгата,  защо празнуваме Великден и каква е символиката на цветовете на яйцата.

Малките възпитаници  на  ДГ  „Детелина“ разглеждаха пъстрите илюстрации от детската Библия  и впечатляваха  с познаването си за Исус Христос. Малко след това бяха раздадени и подаръчета  от библиотеката при НЧ “Г.С.Раковски-1928“ и кметство – с.Драговищица за най- послушните деца на селото. Организирането  на специален празник на книгата за деца има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне внимание  на обществото върху християнските традиции и литературата за деца. Чудесно е, когато още от ранна възраст малките разберат колко много им дава книжката и какво може да открият в библиотеките, още  повече, че  една прекрасна библиотека се намира на крачка от тях в Народно Читалище „Георги Сава Раковски-1928“.

4833 посещения общо 1 посещения за деня
За втора поредна година ДГ “Детелина“ в с. Драговищица отпразнува Международния ден на книгата