Изложба-конкурс за най-красиво боядисано яйце, най-вкусен козунак и най-оригинално ръчно изработена великденска украса бе наредена днес на Велики четвъртък в сградата на социалния център. Домакин на невероятна изложба на красиви яйца и великденски хлябове бе Анастасия Попова – директор на Център за обществена подкрепа “Промяна”. Много гости и приятели дойдоха и да се насладят на изкуството, сътворено от ръцете на малки и големи. Кошници с пиленца, големи козунаци и най-различни украси бяха подредени около цветните яйца и изпълваха няколко маси.

Специални гости бяха зам.- кмет на община Костинброд – г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет – Костинброд, г-жа Анна Ананиева – директор на Център за социална рехабилитация и интеграция, г-жа Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС „Св.Георги Победоносец” и други гости.

На откриването на изложбата децата от Център за обществена подкрепа “Промяна” поздравиха своите гости с великденски стихове, а музикална школа „Иркапей” към НЧ ”Г.С.Раковски” от с.Драговищица изпълниха народни песни.

В изложбата-конкурс участваха: детската градина “Пролет”, гр. Костинброд, Център за обществена подкрепа “Промяна”, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за социална рехабилитация и интеграция, Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец”, ученици от ОУ”Отец Паисий” с.Петърч, НЧ”Разум”с.Опицвет и други участници. Показани бяха изящни яйца, украсени както с традиционен рисунък, така и по съвременни технологии, като са използвани разнообразни теми, цветове и материали. С много фантазия и вкус бяха оформени различни композиции от яйца в кошнички, кошчета, кутийки, гнезда, и др. с пиленца, зайчета, флорални орнаменти и т. н. Празничните изделия бяха оценявани от жури в състав Илия Ангелов- технолог по храните,  Евгения Димитрова- учител начален етап и Тереза Власайкова- служител в общинска администрация-Костинброд.

В категория „Най-вкусен козунак” първото място спечели Дневен център за работа с деца на улицата-Костинброд. В категория „Най-красиво боядисано яйце” – Център за социална рехабилитация и интеграция, гр. Костинброд.

Оценителите присъдиха първо място за най-красива ръчно изработена украса на Олга Костадинова.

5799 посещения общо 1 посещения за деня
Великденска изложба-конкурс в Център за обществена подкрепа “Промяна”