Тази година община Костинброд ще отпразнува 130 години ЖП транспорт на нейна територия. Железопътната гара в центъра на града ни се реновира напълно, като добива една модерна, европейска визия!
Със  съвместните действия на Министерство на транспорта, подведомствените му железопътни структури и община Костинброд ще се изградят и пуснат в експлоатация , така нужните за сградата санитарни помещения! Една реновирана, свежо изглеждаща европейска ЖП гара, в непосредствена близост до българското и европейското знаме – издигнати гордо в центъра на града ни. Във вход е и работен проект за скоростен влак /надземно метро/, който да обслужва нуждите на гражданите в общините на запад от София.
Скоростния влак ще има връзка с метростанции в София, а за обслужване на гражданите на община Костинброд ще бъде изградена нова ЖП гара. Проектът е изключително важен за общините: Костинброд, Сливница и Драгоман и е свързан с очакваните европейски инвестиции в Република България през следващия програмен период.
18850 посещения общо 1 посещения за деня
130 години железопътен транспорт на територията на община Костинброд!