На 09.06.2018 г. в с. Градец се проведе петия фолклорен фестивал “Хайдушки ручей”, организиран съвместно от НЧ “Труд и просвета-1941г.”, кметство с. Градец и подкрепен от община Костинброд.  Фестивалът се провежда за пети поредна година, като всяка изминала година се разраства все повече, в таз годишното му издание участваха 17 състава от цялата страна. Участие във фестивала взеха групи, самодейни и професионални състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор.

Празникът беше открит от кмета на община Костинброд- г-н Трайко Младенов. Кметът покани на сцената  и кмета на с. Градец г-жа Искра Димитрова и г-жа Снежана Радева- секретар на НЧ „Труд и просвета-1941“. В речта си г-н Младенов приветства всички с добре дошли, пожела успех на съставите и много положително настроение на всички гости. Също така допълни, че е очарован от организацията на фестивала, за това, че той се превръща в традиция и ще съдейства за утвърждаването на тази традиция и е сигурен, че фестивалът ще достигне още по-големи мащаби. Мероприятието беше уважено и от д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд и г-н Борислав Борисов- кмет на с.Петърч.

Фолклорната програмата беше открита от домакините от Танцов състав “Хайдушки ручей” село Градец, с хореограф Венцислав Спасов.

9317 посещения общо 1 посещения за деня
Фолклорен фестивал “Хайдушки ручей” в с.Градец