Кметът на община Костинброд г-н  Трайко Младенов, заедно със заместник-кмета г-н Александър Ненов са в Израел и участват в международна конференция в Тел Авив по иновации, сигурност и местно самоуправление, заедно с официална делегация на десет общини, представители от Националното сдружение на общините в Република България и представители на областната управа на Софийска област.

В рамките на 5-дневната конференция българската делегация ще има среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с израелски граждани от български произход и ще направи посещения в местни общини в Израел. Участието на Националното сдружение е по покана на Израелската асоциация на общините и ще продължи до 1 март.

На 25.02.19г., делегацията се срещна с евреи с български произход и представители на българската общности в Тел Авив. На 26.02.19г.  българската делегация посети Назарет. Беше организирана среща с представители на местната власт от община Назарет, на която се обмениха идеи и опит от двете страни.

От първия ден , освен с местната общност имаше организирана официална вечерна среща, на която делегацията се срещна с г-жа Нава Бокер – заместник- председател на Кнесета /парламента/ на Държавата Израел и с представители на дипломатическия корпус.

На официалната вечеря гостите от българска страна подариха уникални български подаръци – дубликати на тракийската маска на Терес и на панагюрското съкровище. От община  Костинброд подариха на българските и еврейските си приятели в Израел уникални ръчно плетени български мартеници и кукла с българска носия.

10289 посещения общо 1 посещения за деня
Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно със заместник-кмета г-н Александър Ненов са в Израел и участват в международна конференция в Тел Авив