На 15 юни 2019г. се проведе Шестият фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен”.
Демонстрацията на различни видове бойни изкуства и спорт се проведе в НЧ ”Иван Вазов-1947”, гр. Костинброд. Фестивалът „Кацу Джин Кен“, в превод /Меч, който дарява живот/ премина при голям интерес и се проведе под организацията на спортен клуб „Фуна” и община Костинброд. На фестивала присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Анастасия Попова- общински съветник и директор на ЦОП “Промяна”, и сенсей Ангел Бузяков- треньор на спортен клуб „Фуна” в гр.Костинброд и домакин на фестивала “Кацу Джин Кен”.

От страна на община Костинброд – г-н Трайко Младенов откри фестивала, като приветства всички присъстващи в НЧ ”Иван Вазов-1947”. Кметът подчерта ролята и значението на този фестивал за културния и спортния календар на община Костинброд.

Малките и големи войни от „Фуна“ – Костинброд представиха японското бойно изкуство айкидо, което освен метод на самоотбрана е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване. Изявиха се 15 клуба от цялата страна и един клуб от Северна Македония.
Първи на сцената се представиха Зендокан Доджо.
Таекуон-до клуб от гр.Банкя се включи в програмата с демонстрация на таекуондо.
Българска Джу Джуцу Федерация “Такемусу айкидо” също показа своите умения.
Кобаяши доджо демонстрира съвършенство в усвояване на техниката на айкидото. Още източно изкуство показаха Будо клуб Ултра айкидо Шидокан- Томикиайкидо, Сейчен Киокушинкай Карате клуб, Айкидо Доджо Шидокан, Българска академия реално айкидо – Смядово, Ошинкан Доджо, Шинбукан Доджо-Джодо, Карате клуб „Фуно Шин”, Айкидо клуб “Хембо” – Скопие и айкидо доджо Костинброд – клуб “Фуна”.
В паузите между различните клубове бяха представени фолклорни танци, изпълнени от танцов състав „Зорница” към НЧ ”Иван Вазов-1947”.

В организацията се включиха и Дневния център за работа с деца на улицата- Костинброд с директор г-жа Светослава Иванова.
За всички участници имаше стъклен плакет за спомен, а на финала сенсей Бузяков връчи на кмета на община Костинброд и на председателя на ОбС-Костинброд плакет в знак на признателност за съдействието на днешния невероятен празник.

Обикновено бойните изкуства се свързват с далечния изток. Вече повечето от тях са познати и в България. А община Костинброд е едно от местата в страната, в което всяка година се разпространява и разглася бойния вик на източните бойни изкуства.

Благодарим на всички участници и Ви очакваме догодина на седмия фестивал “Кацу Джин Кен”.

28383 посещения общо 1 посещения за деня
Традиционни японски бойни изкуства и култури завладяха и тази година община Костинброд