На 10.09.2019г., след първа копка на проект “Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”, всички официални гости посетиха церемонията по стартиране на проект за нов логистичен център на фирма “Санитекс Пейпър Продуктс“ ООД и нейни партньори.

С тържествен водосвет от отец Дамян, отец Серафим и отец Николай от храм „Св.Св. Кирил и Методий“ се пристъпи към символична първа копка и от този месец стартират строителните дейности за „Санитекс“. Строителната площадка се намира на стратегическо място – ул.“Император Константин Велики“, Промишлена зона. На тържеството присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов – зам.-кметове на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, общински съветници, представители на бизнеса, партньори, колеги и служителите на фирмата.

Г-н Уалид Гарби – изпълнителен директор и собственик на “Санитекс Пейпър Продуктс“ ООД откри тържествената част и обясни бъдещата инвестиция на новия логистичен център. Това е първата логистична база на фирмата. Проектът е на стойност 10 мил. лв. и ще се изпълни на 3 етапа. Ливанския инвеститор в община Костинброд – г-н Гарби е сред първите компании, превърнали се в сериозен инвеститор в България. Успял да утвърди бранда „Санитекс“, той продължава да разширява и облагородява бизнеса в сферата на производство на различни продукти, като индустриална хартия, джъмбо рола, тоалетна хартия, салфетки, санитарни кърпички, домакинска хартия и др.

Компанията е лидер в производството на тишу и тоалетна хартия на българския пазар. Продуктите на „Санитекс“ се изнасят и за страни като Гърция, Турция, Македония, Румъния.

Г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд поздрави присъстващите и заяви, че бизнеса в община Костинброд има благоприятно място за развитие и утвърдилите се компании започват да разширяват своя обсег, а новонастанили се фирми стартират своето развитие в община Костинброд, заради доброто логистично място.

10492 посещения общо 2 посещения за деня
Първа копка на нов логистичен център на “Санитекс Пейпър Продуктс“ ООД и партньори, в град Костинброд