Събитието се организира съвместно МАБОК /Международна асоциация на Българско овчарско куче/ и община Костинброд. В тазгодишната изложбата участие взеха клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода и отсъждаха в зависимост от размер, цвят, нрав на кучето, зъби, опашка и походка.

Изложбата започна с изпълнение на формация „Троп Ангелес“ от град София. След тяхната програма, изпълнена с български фолклор, всички клубове и индивидуални състезатели взеха участие и техните любимци бяха оценявани от съдии. Раздадени бяха и много награди във вид на храна от спонсор на МАБОК.
На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, г-н Тихомир Благоев- председател на МАБОК и организатор на днешното събитие.

Българско Овчарско куче е известно в цял свят със своите работни качества и с внушителния си външен вид.

Историята на Българското Овчарско куче започва още по времето на прабългарите, които според исторически свидетелства са пристигнали заедно с тях. По онова време кучетата от тази порода са се използвали за пазене на стадата от хищници.

Община Костинброд благодари за избора на МАБОК, престижното им състезание да се проведе за втори път на нейна територия.

9253 посещения общо 1 посещения за деня
Киноложка изложба на Българско овчарско куче се проведе днес, 17 април 2021г.