На 9 май в село Драговищица се отбелязват три празника – Ден на Европа, Ден на Победата и църковният празник на Св. Николай Мирликийски Чудотворец!

Венец от Община Костинброд поднесоха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд и г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, венец от Общински съвет- Костинброд поднесоха д-р Атанас Тенев и г-н Иван Иванов, венец от кметство Драговищица бе положен от г-жа Албена Виденова – кмет на село Драговищица и г-жа Анна Радовска- общински съветник.

На събитието присъстваха общински съветници от община Костинброд, Народният представител от Софийска област в 45-то Народно събрание- г-н Младен Маринов и жители на село Драговищица.

Преди поднасянето на венците гостите и жителите на селото участваха в литийното шествие до църквата „Св. Николай”. Тя е обявена за паметник на културата от ІІ група с изключителна художествена стойност и е изключително ценена от драговищенци. Отец Радослав отслужи литургия за здраве и изнесе иконата на Св. Николай, която бе пренесена в центъра на село Драговищица.

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на село Драговищица г-жа Албена Виденова поздравиха всички присъстващи като им честитиха днешните празници.

По традиция празникът завърши с изпълнения на децата от певческа школа „Иркапей”, които изпяха хубави народни песни.

Честит празник на село Драговищица!
Честит Ден на Европа!
Честит Ден на Победата!

Честит Имен ден на всички, носещи името Николай и Никол(а).

6968 посещения общо 2 посещения за деня
9 май се отбеляза в село Драговищица с литийно шествие до храм „Св. Николай Мирликийски“ и поднасяне на венци пред мемориалния комплекс, посветен на загиналите във войните за Национално освобождение и обединение на България