Дните на отворени врати са предвидени за кандидат-ученици през предстоящата учебна година 2021/2022.

В професионалната гимназия бяха разяснени особеностите на обучението в гимназията, предметите по ветеринарство, кетъринг и ресторантьорство, извънкласните програми, изискванията на училището към учениците и графикът на приемната процедура.

Дошли да разгледат професионалната гимназия бяха възпитаници до 7 клас във Второ ОУ „Васил Левски“, гр.Костинброд и ОУ „Отец Паисий“, с.Петърч.

По покана на директора на ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ г-н Светослав Иванов, гост на Деня на отворените врати беше г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд.

Гостуващите ученици присъстваха на кратки открити уроци, запознаха се с резултатите на учениците от професионалната гимназия.

Малко по-късно учителят Иван Македонски, в присъствието на заместник-кмета г-н Александър Ненов, проведе специален урок и дегустация на вина.

Виненият туризъм се развива бавно в България, но все пак в правилна посока. Сега вината са абсолютно в модерния тренд, световен, а българските вина стават все по-добри и прочути.

Работи се в посока за възстановяване на българските сортове лозя. Учениците от паралелката „Кетъринг и ресторантьорство“ изучават от тази учебна година поднасянето на вина, техните сортове и отглеждане. Възпитаниците на гимназията освен, че излизат професионални ресторантьори, те изучават и науката за виното, неговото масово пазарно производство, известно още като лозарство и всичко свързано от грозде до бутилка.

Като гост на дегустацията и на открития урок бе поканена и г-жа Петя Ангелова – търговски директор на шато „Копса“ и носител на степен Advanced Level Wine & Spirit Education Trust.

1164 посещения общо 1 посещения за деня
Ден на отворените врати в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“, гр.Костинброд