На 05.06.2021 г. в с. Градец се проведе традиционният фолклорен фестивал “Хайдушки ручей, организиран съвместно от НЧ “Труд и просвета-1941” със секретар г-жа Снежана Борисова и кметство с. Градец с кмет г-жа Искра Димитрова, със съдействието на община Костинброд.

Участие във фестивала взеха групи, самодейни и професионални състави, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския танцов и певчески фолклор.

Празникът беше открит от кмета на община Костинброд- г-н Трайко Младенов. В речта си г-н Младенов приветства всички с добре дошли, пожела успех на съставите и много положително настроение на всички гости. На сцената при откриването на фестивала бяха и кметът на село Градец г-жа Искра Димитрова, председателят на НЧ “Труд и просвета-1941” г-н Владимир Балкански и зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов.

Мероприятието беше уважено и от г-н Симеон Спасов – кмет на село Голяновци, кметски наместници г-жа Гергана Величкова на село Опицвет и г-жа Искра Лазарова на село Чибаовци, и г-жа Валя Иванова -секретар на общинска администрация-Костинброд.

Фолклорната програмата беше открита и закрита от домакините от Танцов състав “Хайдушки ручей” село Градец, с хореограф Венцислав Спасов.

Многоуважаваното жури в състав г-н Мариян Василев и г-жа Екатерина Радулова определиха победителите в две категории:

Категория „Танцово творчество“:

Първо място – Танцов състав „Релакс“, с. Петърч

Второ място – Танцов състав „Мера денс“, гр. София

Трето място- Танцов състав „Хоп троп“, с. Голяновци

И още едно трето място за най-новия танцов състав в община Костинброд – Танцов клуб “Балкански ритми”, с. Чибаовци

В категория „Песенно творчество“:

Първо място – Музикална школа „Иркапей“, с. Драговищица

Второ място – Певческа група към НЧ“Иван Вазов“,с. Безден

8073 посещения общо 1 посещения за деня
Днес се проведе седмият Фолклорен фестивал “Хайдушки ручей”, в с.Градец